3 Şerit

Bunker Customs tarafından kişiselleştirilen XSR 700 lanse edildi

Bunker Customs adı altında çalışmalarına devam eden Can ve Mert Uzer kardeşler Yamaha Motor’un dünya genelinde yapılan ‘Yard Built’ projesi kapsamında, XSR700’ü iki buçuk ay gibi bir sürede kişiselleştirmiş idi.Dünde bu proje şanına yakışır bir şekilde Bunker Customs garajında gerçekleşen garaj partisi ile lanse edildi.

img_4348Bunker Customs yani Can ve Mert Uzer ikilisi Yamaha’nın Yard Built projesi kapsamında gece gündüz çalışarak yaklaşık iki buçuk ay gibi bir zamanda, ‘Faster Sons’ felsefesinin yaşayan örneği konsept motosiklet  XSR700’ü kişiselleştirmiş ve tracker tarzı bir motosiklet ortaya çıkarmışlardı. Daha önce Eurasia Moto Bike Expo 2016’da sergilenen motosiklet bu kez üretim yeri olan garajında tanıtıldı.

Yamaha motosiklet kullanıcısına ürün satmak değil aynı zamanda yaşam tarzı aşılamak istiyorimg_4370

Amerika’da başlayan ve Avrupa’ya yayılan tüketici tercihi  ‘Retro’ akımına sadece motosiklet değil birçok tüketim alanında hissedilmeye başlandı.Türkiye’de yeni yeni oluşan Retro akımı motosiklet dünyasında, kişiselleştirme ve geçmişten belirli dönem izleri yansıtılarak ortaya çıkıyor. Yamaha Motor Türkiye olarak bu akımın motosiklet dünyasında yayılması için çaba sarf edeceğiz diyen Yamaha Motor Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Nihat Çadırcı bu konuda öncü olmak istediklerini söyledi ve şunları ekledi ”motosiklet alıcısı, herkesin bulup satın alabileceği standart bir üründen farklı kişiselleştirilmiş yada değişken ve bol aksesuar içeren bir motosikletle, farklılaşma ve kendine özel olma gibi duygulardan oldukça keyif alıyor. Yamaha olarak Yard Built projesinde bizim de çıkış noktamız bu.” Bunker’in Türkiye’ de kişiselleştirilmiş motosiklet alanında profesyonel işler çıkaran özel bir yeri olduğunu belirten Çadırcı, işbirlikleri sonunda ortaya üst düzeyde bir motosiklet çıktığını ve Bunker Customs elinde kişiselleşen Tracker Tarzı XSR700’ün Yamaha Avrupa’da beğenilerek ‘Yard Built’ projesi kapsamında lanse edildiğini belirtti.

img_4414Kişiselleştirilmiş motosiklet sevenlerin ilgi odağı proje; Yamaha Yard Built

Dünyada custom (kişiye özel) motosiklet yapma peşinde koşan, verilenin içinde kalmak istemeyen özgür kişilere fırsat veren Yamaha Yard Built projesi, motosiklet dünyasında bir ilk.Yamaha teknolojisine sahip yeni modeller, yetenekli  custom yaratıcıları tarafından özgün modellere dönüşürken, bu modeller sonrasında custom motosiklet seven ve kullanmak isteyen tüketicilere satılıyor.

Bunker Customs kurucularından Can Uzer  “geçtiğimiz on yıla baktığımızda başlarda tüketici img_4440tasarlanmış hazır birkaç paketten birinde karar kılıyor ve yatırımını o ürüne yapıyordu. Son yıllarda durum çok değişti. Artık markalar ürün yelpazelerinde yüzlerce ekstra aksesuar ve parça sunmaya başladılar. Yamaha’nın bu yöndeki atılımı bizi çok heyecanlandırıyor. Yamaha kişiselleştirme anlamında tüm dünyada yaşanan bu dönüşümü öngörerek adapte oldu ve şu anda kişiselleştirme konusunda diğer markalarda olmadığı kadar olanak sunuyor” diyor.

Tracker Tarzı XSR700 Bunker Customs’ın elinde nasıl hayat buldu?

_22a4520Bunker Customs, Sport Heritage modelinde kendi Tracker yorumunu yaratmak için, seleyi yükseltti ve ön kısımda sürücünün hareket edebileceği daha fazla alan açtı. Aynı zamanda, egzozun konumunu değiştirerek ve ön tekerlek için her arazide sürüşe uygun 19″ boyutunda bir jant seçerek, motosikletin yerden yüksekliğini artırdı.

Motosiklete o gerçek Bunker görünümünü kazandırmak için, yakıt deposu korumaları, yan paneller, ön ve arka çamurluk, radyatör korumaları ve sele plakası da dahil olmak üzere tüm gövde panelleri, el yapımı 2 mm alüminyum parçalar ile değiştirildi. Yakıt deposu korumalarını taşıyan CNC ile işlenmiş alüminyum omurga da üstten bakıldığında çarpıcı bir görünüm yaratmak için zımparalandı ve parlatıldı. Renthal çubukları, yeni sürüş pozisyonu için yeterli yüksekliği sağlıyor ve bunun sonucunda sele 6 cm daha yüksek. Bunun için, fabrikadan çıkan her XSR700 modelinin kadrosuna takılabilecek cıvatalı bir uzatma kullanıldı. Süet deri döşeme, seleye orijinal kilitleme mekanizmasını da koruyan bir tarz ekliyor.

Bozuk yollarda dahi iyi görünümü korurken konfordan ve pratiklikten taviz vermemek için, _22a4577özel motosiklette standart çatallar yerine MT-09 Tracer modelinin ters üniteleri kullanıldı. Standart jantların yerine de havalı Super Ténére telli jantlar ve bu jantlarla birlikte Goldentypre GT201 lastikler tercih edildi; önde 19″ ve arkada 17″.

5,5″ büyüklüğündeki bir halojen far, özel bir montaj yerinde bulunuyor ve ikisi de 8 mm çelik borudan yapılmış özel ön çamurluk bağlantısını tamamlıyor.

Her arazide sürüş pratikliği için, susturucunun ve egzoz manifoldunun yerleri değiştirilerek yerden yükseklik 14cm’den 20cm’ye çıkarıldı. Egzoz sistemi, paslanmaz çelik malzemeden el ile işlenerek yapıldı ve susturucunun ve 2 kanalı birleştiren parçanın kesiştiği noktada bir Akrapovič katalitik konverter bulunuyor.

Bunker Customs, bu özel motosikleti sepet kavrama ve fren kolları, ayak dayamaları ve yan ayaklar gibi çok sayıda orijinal Yamaha aksesuarı ile donattı ve 80’lerden ilham alan basit ve sade, fakat son derece güzel bir boya ile kapladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir