3 Şerit

XSR700, Bunker Customs tarafından kişiselleştirildi!

Bunker Customs kurucularından Can ve Mert Uzer kardeşler, dünyaca ünlü ‘Yard Built’ projesi kapsamında, XSR700’ün hafifliğini ve gücünü sadece asfaltta değil daha bozuk yol koşullarında da tadını çıkartabilecek bir hale getirmek için tam 3 ay boyunca gece gündüz çalışıp modeli kişiselleştirerek görseldeki motosikleti ortaya çıkardılar. ‘Faster Sons’ felsefesinin yaşayan örneği gerçek konsept motosiklet XSR700’ün retro ve sokak tarzına kişisel yorumunu katan Bunker Customs, kişiselleştirme felsefesinin tüm dinamiklerini sonuna kadar kullanmış gözüküyor.

Bunker Customs, XSR700’e neler yaptı?
Motosikletin form ve postürü için tracker stiline karar verildi. Bunun nedeni, form ve postür doğrultusunda yaratacağımız motosikletin kıvrak ve aynı zamanda elegan olması. Form bağlamında sele yüksekliğini artırarak ve seleyi öne doğru uzatarak daha dik bir sürüş pozisyonu sağlandı. Sürücüye değişen yol koşullarında, sürüş pozisyonunu değiştirebileceği daha çok yer açıldı. Asfalt dışı yol koşullarında yüksek engellerin üzerinden geçmeye izin verebilmesi için susturucunun yerini değiştirerek motosikletin yerden yüksekliği 14 cm’den 20,5 cm’e yükseltildi. Asfalt dışı kullanım için egzoz tasarımını tekrar ele aldık. Sıfırdan yaptığımız egzoz ünitesinin manifoltları L tipi paslanmazdan büküldü ve custom bir susturucu kullanıldı. 2’ye 1 manifolt dönüştürücünün susturucuya bağlandığı yere Akrapovic katalitik dönüştürücü entegre edildi. Motosikletin yerden yüksekliğini aynı yük aralığından diğer bir Yamaha modeli olan MT-09 Tracer’ın ön çatalını XSR700‘e adapte ederek gerçekleştirildi. Bu değişiklik hem motosikletin yüksekliğine 2 cm kattı hem de ön amortisörün hareket mesafesini 1 cm daha arttırdı. Asfalt dışı kullanım için yaptığımız en büyük değişimlerden biri de orjinal XSR700’de 17’ye 17 olan alaşım jantları, 19’a 17 tel jantla değiştirmek oldu. Bu değişim için yine Yamaha ailesinden Super Tenere’nin jantları XSR700’ün arka aktarmasına ve MT-09 Tracer’ın upside-down ön çatalına adapte edildi. Tüm vücut parçaları ve karenaj takımı el yapımı alüminyum ve çelik kullanarak hedeflediğimiz sürüş postürü dahilinde tekrar yapıldı. Depo kapakları, yan paneller, çamurluklar, radyatör kapakları, sele plakası gibi parçaların hepsi 2 mm’lik alüminyumdan dövülerek yapıldı. Far ve çamurluk askısı, stop, sinyal bağlantı noktaları tasarıma uygun olacak şekilde elde büküldü ya da işlendi. Yapımın diğer her parçasında olduğu gibi boya işçiliği de Bunker garajda gerçekleştirildi.


bunkBunker Kardeşler Kimdir?
Can Uzer ve Mert Uzer, Türkiye’de motosiklet kişiselleştirme alanında profesyonel olarak çalışmakta ve tasarımları ile dünyada adlarından söz ettirmektedir. Mühendis Can Uzer ve Art Direktör Mert Uzer eğitimini aldıkları mesleklerine son vererek, sevdalısı oldukları motosiklette… üretmek ve tasarlamak tutkusuyla 2009 yılında Bunker Customs’ı kurdular. O günden bugüne İstanbul Seyrantepe’deki garajlarında onlarca motosikleti kendi tasarım ve üretim güçleri ile yeni kimliklere kavuşturdular. Garaj kültürünün Türkiye’de yaygınlaşması için çalışan Bunker, bu alanda ilk marka işbirliğini Yamaha ile gerçekleştirmiştir.

 

Stil sahibi babaların “hızlı oğullarına” Yamaha XSR 700 -TEST- yazımızı okumak için tıklayınız.

 

 

One comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir