3 Şerit

Nissan Qashqai ve Juke için elektrikli versiyonlar geliyor

Nissan, Birleşik Krallık’taki Sunderland fabrikasında üretilen üç modelinin %100 elektrikli versiyonlarını üreteceğini duyurdu.

Sıfır emisyonlu bir gelecek vizyonuyla ilerleyen Nissan’ın gelecekteki üretim planı, Sunderland’deki EV36Zero merkezinde üç elektrikli araçtan (EV), üç gigafabrikadan ve 3 milyar sterline kadar yatırımdan oluşacak. Bu dönüşüm projesi sadece Nissan’ın amiral gemisi Qashqai ve JUKE crossover’larının gelecekteki tamamen elektrikli versiyonlarını üretmekle kalmayacak, yeni nesil Nissan LEAF’in de İngiltere’de üretilmesini içerecek. Nissan’ın İngiltere’de üretmeye hazırlandığı elektrikli Juke ve Qashqai’nin altyapı temelleri Renault ortaklığından da tanıdığımız CMF-EV’ye dayanacak . Bu platform güncel bazda Nissan Ariya ve Renault Megane E-Tech’de de karşımıza çıkıyor.

Bugünkü duyuru, Nissan’ın bundan sonra Avrupa’daki tüm yeni otomobillerinin tamamen elektrikli olacağını ve Avrupa’daki binek otomobil serisinin 2030 yılına kadar %100 elektrikli olacağını doğrulamasının ardından geldi. Nissan, daha temiz, daha güvenli ve daha kapsayıcı bir dünyaya doğru ilerleyen, gerçekten sürdürülebilir bir şirket olma konusundaki Ambition 2030 vizyonu ile hareket ediyor.

Üç yeni model yolda

Nissan’ın bu yatırımla birlikte gelecekte ürün gamına ekleyeceği üç model için de mesajlar verisi. Bu modellerin ikisi yakın zamanda Japonya Mobilite Fuarı’nda tanıtılan Hyper Urban, Hyper Punk ve Chill-Out konseptlerinden ilham alacak. Bu modellerle birlikte tamamen değişen bir tasarım yaklaşımı da dikkat çekiyor. Model isimleri, teknik özellikler ve lansman tarihleri de dahil olmak üzere üç model hakkında daha fazla bilgi ileride açıklanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir