3 Şerit

Pist yarışı mı? Performans tırmanışı mı?

Bu sene iki güzel ve önemli organizasyon aynı tarihte yapılıyor. 16 Temmuz Cumartesi günü hem Türkiye’nin tek resmi pist yarışı Malt Crit E3 Maltepe Veledromu‘nda, hem de Uludağ’da ORBEA‘nın ana sponsorluğunda Performans Tırmanış yarışı yapılıyor.

Bisiklet kültürü her geçen gün ülkemizde gelişirken bisikletin hem ulaşım için ne büyük bir avantaj sağladığını hem de ne kadar faydalı bir spor olduğunu tekrar hatırlıyoruz. Ülkemizin çeşitli şehirlerinde, çeşitli kategorilerde bisiklet yarışları ve festivaller düzenlendikçe biz bisiklet severler her geçen gün daha çok ümitleniyoruz ve seviniyoruz. İnsanları bir araya getiren, mücadele etmenin sonunda gelen o başarı duygusunun en güzel yaşatıldığı bisiklet sporunun iki farklı alanında farklı şehirlerde yapılan yarış haberleri bizleri çok sevindirdi.

MaltCrit2İstanbul’da olanlar için Malt Crit’in düzenlediği tek resmi Pist yarışı!

Öncelikle Malt Crit’i duymayanlar için kısaca kim olduklarını anlatalım. Malt Crit, İstanbul Anadolu yakasındaki “Maltepe” ilçesinden ve “Criterium” kelimelerinden türetilmiş olup herhangi bir kişiye ya da kuruma ait olmayan bir topluluk inisiyatifidir. Logosunda bulunan yeşil zincir, “Dünyayı koru, bisiklete bin” felsefesinden yola çıkılarak oluşturulmuştur ve en önemlisi Malt Crit, Türkiye genelinde düzenlenen tek resmi pist yarışı organizasyonudur.

Malt Critİlki 2014 yılında düzenlenen ve bu sene daha çok katılımcıyı bekleyen bu yarışmaya hem takım olarak hem de bireysel olarak katılabilirsiniz. Ülkemizde yapılan bu tek resmi pist yarışı 8 kategoride yapılacaktır. Kayıtlar ücretsizdir.Yalnız bilmeniz gereken ve uymanız gereken tek bir kural var.Yarışlar Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından alınan izinlerle resmi pist yarışı niteliğinde düzenlenmektedir. Bu nedenle önceki yıllarda olduğu gibi sadece LİSANS’lı sporcular yarışabilmektedir.

Bu güzel organizasyon hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz eğer Malt Crit’in resmi internet sayfasından alabilirsiniz.

Bursa’da dağ bisikleti tutkunları için ORBEA’nın ana sponsorluğunda Performans Tırmanışı!

uludağ performans tırmanışıBu sene ana sponsorluğunu ORBEA’nın üstlendiği ve dördüncü defa gerçekleştirilecek olan Uludağ Performans Tırmanışı 1940’lı yıllarda ülkemizde ilgi görmeye başlayan bisiklet sporunun ve 1980’li yıllara kadar da isimlerini saygıyla andığımız Efsane Sporcuları unutmamak ve günümüzde hala böyle isimlerin çıkabileceğini göstermek adına yapılan bir organizasyondur.

Peki ana sponsor olan ORBEA kimdir? Dünya üzerinde ciddi şampiyonlukları bilinen sporculara, profesyonel bisiklet takımlarına ve büyük organizasyonlara katkısı ile bilinen küreselleşmiş bir İspanyol bisiklet markasıdır.

Başlangıcının Bursa Kent Meydanı Avm’de olacağı ve Uludağ birinci oteller bölgesinde son bulacak olan yarışta iki kategori bulunmaktadır. Birinci grup keşiş grup olarak anılacak ve ikinci grup ise profesyonel grup olarak anılacaktır. Bu yarış için unutmamanız gereken şey ise bu organizasyon T.C. Bisiklet Federasyonuna bağlı resmi bir yarış değildir ve bu yüzden de katılımcılara lisans zorunluluğu yoktur. Katılımcılar kendi performanslarına göre bu iki rotadan bir tanesini seçmeli ve ona göre katılmalılar. Fakat üzülerek söylemeliyiz ki bu sene için kayıtlar dolmuştur. Önümüzdeki sene için kayıt yapılabilmektedir. Bu organizasyon için detaylı bilgileri internet sitesinden edinebilirsiniz.

16 Temmuz Cumartesi günü bu iki güzel organizasyondan hangisi size uyuyorsa mutlaka katılmalısınız. En azından ailenizle beraber bu heyecan dolu bisiklet sporunu izleyerek destek olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir