3 Şerit

1 Kadın, 1 Motosiklet ve 40 gün Afrika

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi akademisyeni Asil ÖZBAY, kadınların yapabileceklerinin sınırlarının ne kadar geniş olduğunu tüm dünyaya göstermek amacıyla gerçekleştirdiği Dünya Turunda 40 gün boyunca motosikleti ile Afrika kıtasını dolaşacak.

Türkiye’de tek başına motosikletle en uzun yolculuk yapan ilk kadın ünvanı ile bilinen Asil Özbay, Gedik Üniversitesi’nin katkılarıyla  motosiklet üzerinde gerçekleştireceği 20.000 km’lik turuna İstanbul’dan başlayıp Avrupa üzerinden Afrika kıtasına geçerek tamamlayacak.

1 Kadın 1 Motosiklet, Afrika projesi kapsamında “Kadınlara Özgürlük Yakışır” sloganıyla yola çıkan Asil Özbay, dünya turunun bu ikinci kısmında Türkiye ve dünya basınında özgür Türk kadını profilini göstermeyi amaçlıyor.1465823499__MG_8975

İstanbul’dan Avrupa’ya uzanan yolculuğunun ilk yarısında 13 ülkeden geçecek olan Asil Özbay Fransa’da Milli Takım Kampını ziyaret edip Portekiz üzerinden Afrika kıtasına geçerek asıl yolculuğunun startını verecek.Bu yolculuk boyunca gittiği yerlerde pek çok farklı kare fotoğraflayacak olan Asil ÖZBAY, çektiği fotoğrafları anbean #kadınlaraözgürlükyakışır hashtag’i ile twitter, facebook ve instagram gibi sosyal medya  hesapları üzerinden takipçileri ile paylaşacak.

Bu ilk değil

Genç akademisyen geçen yıl dünya turunun ilk rotasında Özgür ve Cesur Kadın sloganı ile Arnavutluk, Karadağ, Yunanistan, Slovenya, Sırbistan, Makedonya, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Kosova ve Bulgaristan’ı kapsayan 8000 km’lik Balkan yolculuğu gerçekleştirmişti.Asil Özbay’ın gelecek seneki dünya turunun 3. rotası ise Avustralya kıtası olacak.

asil3serit

Asil Özbay 35 günlük motosiklet turunu tamamladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir