3 Şerit

Asil Özbay 35 günlük motosiklet turunu tamamladı

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi akademisyeni Asil ÖZBAY, kadınların yapabileceklerinin sınırlarının ne kadar geniş olduğunu tüm dünyaya göstermek amacıyla dünya turu kapsamında gerçekleştirdiği rotasında Afrika kıtasını da kapsayan 35 Günlük motosiklet yolculuğunu tek başına tamamlayarak yurda döndü.

1469514458_DSC0151717 Haziranda Gedik Üniversitesi mezuniyet törenini sonrası öğrencilerinin uğurlaması ile yolculuğuna start veren Asil Özbay binlerce kilometrelik turuna İstanbul’dan başlayıp Avrupa üzerinden Afrika kıtasını geçerek tamamladı.

“Kadınlara Özgürlük Yakışır” sloganı ile yola çıkan Asil Özbay yolculuğu boyunca gittiği yerlerde pek çok farklı kare fotoğraflayıp, çektiği fotoğrafları an ve an dikizaynamdadunya.com web adresi ve #kadınlaraözgürlükyakışır hashtag’i ile twitter, facebook ve instagram hesapları üzerinden takipçileri ile paylaştı.Takipçileri Sahara çöllerine kadar uzanan yolculuğuna ortak oldu.

Genç akademisyen geçen yıl dünya turunun ilk rotasında Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ,Bosna-Hersek, Hırvatistan,Slovenya, Avusturya, İtalya ve Bulgaristan’ı kapsayan 8000 km’lik Balkan yolculuğu gerçekleştirmişti. Kadın çalışmalarına ve kadın özgürlükleri konusunda ki projelerde yer almaktan keyif aldığını söyleyen genç akademisyen daha önce de kadın ceza evinde aylarda satranç dersleri verdiğini ve mahkumlar ile özgürlük üzerine yaptığı sohbetler sonrasında motosiklet ile dünya turuna çıkmaya karar aldığını söyledi.

21 Haziran tarihinde yurda dönen Asil Özbay’ın gelecek seneki dünya turunun 3. rotasını Avustralya kıtası olarak açıkladı.

One comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir