3 Şerit

Arı Vız Vız Vız… Bajaj Pulsar RS 200 – TEST –

Bajaj’ın küçük hacimli yarış motosikleti Pulsar RS 200, başarılı performansı, şık tasarımı ve dikkat çekici sesi ile gözleri üzerinde topluyor.

Türkiye’ye Kanuni Motorların distribütörlüğünü gerçekleştirilen Kuralkan Holding tarafından getirilen Hint markası Bajaj’ın en yeni modellerinden birisi test konuğumuz oldu. Racing motosiklet sınıfına giriş motoru olarak adlandırabileceğimiz Bajaj Pulsar RS 200 modeli, başarılı performansı ve bir arıyı andıran yüz ve kuyruk tasarımı ve güçlü sesi ile dikkat çekiyor. Bu motosiklette kullanılan motor bloğu aynı zamanda KTM’nin Duke 200 modelinde kullanılan motor ile aynı bloğa sahip.

Bajaj Pulsar RS200_2Gözler üzerinde olsun isteyenlere

Bajaj Pulsar RS200_6Motosiklet severler kullandıkları araç beğenildiğinde daha da çok mutlu olur. Biz de bu motosikleti kullandığımız süre boyunca gözleri üzerimizde hissettik. Hatta öyle ki, köprü girişinde durdurulup bize motorun fiyatı bile soruldu. Bajaj Pulsar RS 200, ön taraftan bakıldığında içeride duran göz gibi tasarlanmış yuvarlak farları ve led gündüz farları ile agresif bir tasarım anlayışı ile dikkat çekiyor. Sarı rengi ile başarılı tasarım anlayışı birleştiğinde Pulsar RS 200, bir arıyı andırıyor. Geniş karenaj tasarımı ile bacakların arasında kendisini hissettiren model, şık tasarımı ile gözleri üzerine toplayarak gittiğimiz yerlerde soru yağmuruna tutulmamıza sebep oldu. Yarış tasarımı olarak adlandırılan kısa egzozu ile güçlü bir ses de sunan model yarış motoru seven ve motosiklet tecrübesi henüz düşük olan herkes için ideal olarak söylenebilir.

Bajaj RS 200’ün tasarımının yanı sıra performansı da oldukça başarılı. 200 cc’lik motoru ile Bajaj Pulsar RS 200, 25 Hp güç ve 18,6 NM’lik tork üretebiliyor. Bu güç seviyesi ise her ne kadar alt devirlerde çok hafif bir öksürme yapsa da yüksek devirlere çıkıldıkça, RS 200 için başarılı bir performans sunuyor. Tek silindirli motorunun yükselen devir ile birlikte gelen güçlü sesi ve hızlanması ile bu sınıfta önemli bir oyuncu olduğunu ortaya koyuyor.

Bajaj Pulsar RS200_4

Malzeme kalitesi beklediğimizden daha başarılı. Elde kalmayan, depoya entegre kapağı da yüksek hacimli motorlar sunan daha pahalı markaların bile göz ardı ettiği önemli bir özellik olarak dikkat çekiyor

Racing sınıfına giriş için ideal

Yarış motosikleti görünümlü 200 cc’lik Bajaj, bu sınıfa giriş yapmak isteyen düşük tecrübeli motosiklet severler için ideal bir yapıya sahip. Yeterli gücü ile performans sunarken, 151 kg’lık ağırlığı ile motosiklete yeni başlayanların bile rahatça dengeleyebileceği bir motosiklet. Bajaj Pulsar RS200’ün tüketim değerleri testimiz esnasında oldukça makul seviyelerde olması dolayısıyla 12 litrelik yakıt tankı da yeterli. Başlangıç seviyesi sayılabilecek bir motosiklet için vites göstergesi olmaması biraz sıkıntı verici olabilir ancak alışılamayacak bir durum değil.

Bajaj Pulsar RS200_7

ABS’nin standart olarak sunulması güvenlik açısından önemli bir özellik

ABS standart olarak sunuluyor

RS 200’ün frenleme sistemi de gidişi gibi kendi sınıfı için oldukça başarılı. Bajaj Pulsar, önde 280 mm arkada ise 230 mm’lik papatya disk frenlere ve standart olarak ABS sistemine sahip. Bu sınıfta bu fiyat aralığında başarılı gidişi ve başarılı duruşuna standart olarak ABS’yi ekleyen , sınıfında çok önemli oyunculardan biri olacağını gözler önüne seriyor.

Sonuç olarak; dikkat çeken tasarımı, gidişi, küçük motor hacmine rağmen güzel sesi, standart ABS’si ile başarılı fren sistemi…

Bajaj Pulsar RS200_9

Şık tasarımına kuyruk kısmındaki iki parçalı stop lambaları katkıda bulunuyor

10.990 TL’lik fiyatı ile motosiklet severlere başarılı özellikleri bir arada toplayarak sunan Bajaj Pulsar RS200’ün bir kaç küçük dezavantajı bulunuyor. Ön kısma vida ile sabitlenmiş durumdaki aynalardan yalnızca omzumu görebilmek benim için biraz sıkıntı yarattı. Bunun dışında kısa debriyajı da bir sürelik alışma dönemi gerektirebiliyor. Bir de tek silindirli 200 cc’lik motorun yüksek devirlere çıktıkça artan titreşimi… Ancak bu, motosiklet severlerin tercihleri ile ilgili de değişiklik gösterebilecek özellikler, yarış motosikleti isteyenlerin zaten bunları göze alacakları göz önünde bulundurulabilir. Bu ufak dezavantajlar dışında sınıfında sunulabilecek özelliklerin tamamını bir arada başarıyla sunuyor.

IMG_9133

Bajaj Pulsar RS 200 kullanıcıları motosikletini bir yerde bırakıp yürümek istemeyecektir bundan eminiz. Bu motosiklet sınıfında önemli özellikler sunarak giriş sınıfında önemli bir rol alacak diye düşünüyoruz. RS 200’den ayrılırken biz de biraz hüzünlendik…

One comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir