3 Şerit

Eurasia Moto Bike Fuarı başlıyor

Motosiklet tutkunlarını buluşturan, motosikletten bisiklete ve aksesuara birçok marka ve ürünün yer aldığı Eurasia Moto Bike Expo 2016, 25 Şubat Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını aralıyor.MOTED (Motosiklet Endüstrisi Derneği), KOSGEB, BİSED (Bisiklet Endüstrisi Derneği), ve MOTODER tarafında desteklenen fuarın saat 11:00’ de Messe Frankfurt Türkiye Genel Müdürü Tayfun Yardım tarafından gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile başlayacak.

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan fuarın motosiklet sevenlerin yoğun ilgisi olacaktır 1456215047_IMG_5520_1200x800şüphesiz.25-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde sekizinci defa düzenlenecek. 2015 yılında, Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Orta Asya, Türkiye ve komşu bölgelerden en son 112,000’den fazla profesyonel ziyaretçinin ağırlandığı ticari fuarda 20,000 metrekare alanda 215 katılımcı yer aldı.

İki teker tutkunlarını buluşturan fuarda 2016’da sektördeki yenilikler, gelişmeler ve görsel etkinlikler yine öne çıkacak. Motosiklet ve bisiklet sezonunun açılışını da müjdeleyecek Eurasia Moto Bike Expo 2016’da bir çok yeni modelin de ilk kez tanıtımı yapılacak. Fuarda motosiklet ve bisikletin yanısıra kasklar, sürücü giysileri, gözlükler, montlar, eldivenler, botlar, çizmeler, lastikler, modifiye ve performans kitleri, özel yağlar, katkı maddeleri ve diğer aksesuarlar gibi geniş bir ürün yelpazesi sergilenecek.

Yabancı alım heyetleri, fuar boyunca üretici ve distribütör firmalarla ticari görüşmeler gerçekleştirecek. Her yıl yoğun ilgi gören fuara aynı ilginin bu yıl da artarak devam edeceği bekleniyor.

Messe Frankfurt İstanbul Genel Müdürü Tayfun Yardım “Eurasia Moto Bike Expo fuarı kendi sektöründe halihazırda çok iyi bir noktada olsa da, biz fuarın uluslararası arenada çok daha fazla büyüme potansiyeline sahip olduğunu öngörüyoruz. Türk firmalarına dünya çapındaki altyapımızdan faydalanmaları ve uluslararası iş ortaklarımıza Türkiye ve çevre bölgelerle iş ilişkilerini geliştirmeleri için olanak sağlamak istiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Motosiklet ve bisiklet şampiyonlarından gösteriler

İki teker tutkunlarını buluşturan fuar dünya motosiklet ve bisiklet şampiyonlarının gösterilerine de sahne olacak. Şampiyonlar motosiklet üzerinde akrobasi hareketleriyle fuara gelenleri adeta büyüleyerek, Eurasia Moto Bike Expo’yu ziyaret edenlere unutulmaz dakikalar yaşatacak.

Japon üreticiler bu sene ön planda

2016 yılı itibari ile adeta atağa kalkan Honda, Yamaha ve Suzuki  birçok yenilik arasından ön plana çıkacak gibi görünüyor.Türkiye motosiklet pazarının büyük yüzdesinin 250 cc ve altı motosikletlerden oluşması, hobi kullanıcısı tercihi olarak adlandırılabilecek 250 cc üzeri motosikletlerin satış rakamlarının az gözükmesi üreticilerin gözünü korkutmamış gibi gözüküyor. Neredeyse tüm motosiklet üreticileri 2016 senesinde Türkiye motosiklet pazarına 250 cc üzeri yenilikleri ile cesaretlerini ortaya sunacakmış izlenimi veriyor.

Hintli markalar yeni modelleri ile Türkiye pazarına atılıyor

Bajaj Pulsar RS200_1

Bajaj Pulsar RS20

Hindistan’ın Bajaj ile birlikte önde gelen markalarından olan Hero, Türkiye pazarını gözüne kestirdi gibi. Hero, 2017 yılından itibaren Türkiye’de üretim yapmayı planladıklarını duyurdu. Fuarda tüm yenilikleri ile sahne almasını beklediğim Hero ve Bajaj markaları 2016 ve 2017 senelerinin kendileri için önemini açıkça ortaya koyması muhtemel.Fuar’da Bajaj’ın en çok dikkat çeken modellerinden birisi olan ve bizim de testini gerçekleştirdiğimiz Pulsar 200 , Hero ise Türkiye’de satışa sunmaya başladığı 7 modelle yer alacak.

Ayrıca Fuar’ı ziyaret etmeden önce Fuar öncesi sitemizin Yayın yönetmeni Cem Özenen ve Habertürk Gazetesi Otomotiv Editörü aynı zamanda sitemizin köşe yazarı Hakan Özenen’nin fuar öncesi videosunu izlemenizi tavsiye ediyoruz.

 

One comment

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir