3 Şerit

Yeni Toyota GR Yaris tanıtıldı

Tanıtıldığı ilk günden bu yana dünya çapında büyük beğeni toplayanToyota GR Yaris, bir dizi teknik ve tasarım güncellemesiyle 2024 Tokyo Auto Salon’da ilk kez görücüye çıktı. Otomobilin geliştirme sürecinde TOYOTA GAZOO Racing mühendislerinin, Toyota test sürücülerinin, yarış ve ralli pilotlarının, GR Yaris’in “sürücü öncelikli” bir otomobil olması için birlikte çalışması dikkat çekiyor.

Toyota GR Yaris teknik özellikleri

Toyota GR Yaris’in turbo beslemeli motoru, dünyanın en güçlü üç silindirli üretim motoru olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Toyota ekibi yeni GR Yaris’te daha fazlasını sunma konusunda çekingenlik göstermiyor. 19 beygir güç ve 30 Nm tork artışıyla birlikte GR Yaris, artık 280 beygir ve 390 Nm tork üretiyor. Japonya Ralli Şampiyonası ve Japon Dayanıklılık Yarışı gibi serilerde limitlerine kadar test edilen motorun, buna ek olarak yarış pisti ve ralli etaplarında geliştirildiği bilgisi kaydediliyor. Güçlendirilmiş supap sistemi, yeni egzoz supap materyalleri ve “D-4ST” yakıt enjeksiyon basıncının artırılması gibi güncellemelerle birlikte hafif pistonlar kullanılarak daha güçlü bir motor elde edilmesi amaçlandığına yer veriliyor.

Yeni modelle birlikte tercih edilebilecek özel “Pist Paketi’nde” daha iyi bir soğutma performansı sunan donanım olması dikkat çekiyor. Bu pakette yeni bir alt radyatör, hava girişinde modifikasyonlar ve bir ara soğutucu spreye yer veriliyor. Yeni GR Yaris, hızlı vites geçişleri için tasarlanan yeni sekiz kademeli GAZOO Racing Direct otomatik şanzıman ile eşleştiriliyor. Otomobilin şasisi güçlendirilerek ve kabin içinde kokpit düzeni ve sürüş pozisyonu da yeniden tasarlandı. Daha iyi yol tutuş, gövde kontrolü ve daha iyi bir sürüş performansı için ön amortisörler ve süspansiyon ayarları güçlendirilmesi dikkat çeken detaylar arasında.

Toyota GR Yaris dış tasarım detayları

Yeni GR Yaris’te sadece kozmetik güncellemelerin ötesinde profesyonel yarış pilotlarından ve test sürücülerinden alınan geri bildirimlerle yapılan değişiklikler dikkat çekiyor. GR Yaris’in tüm detayları daha fazla yere basma gücü, yol tutuşu ve daha iyi aerodinamik performans için geliştirilmesi de dikkat çekici. Aracın revize edilen alt ön panjurları ağırlık dengesini en iyi şekilde sağlaması için optimize edildiği dikkat çekiyor. Alt yan panjurlar da daha iyi soğutma performansını destekliyor. Arka tarafta ise yenilenen tamponda sürtünmeyi azaltan, manevra kabiliyetini artıran güncellemelere yer verildiği görülüyor. Tüm güncellemelere ek olarak Toyota, sis ve geri vites lambalarını da arka ışıklandırma grubuna taşıyarak, hasar riskini azalması dikkat çekiyor. Aynı zamanda yükseğe konumlandırılmış arka ışıklandırmalar, arkadan gelen sürücülerin GR Yaris’i daha iyi bir şekilde görmesi sağlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir