3 Şerit

Yeni Ford Kuga tanıtıldı; işte makyajın etkileri

Ford’un 2008 yılından itibaren kullanıcılarla buluşturduğu SUV modeli Kuga’nın günümüzde satışta olan üçüncü jenerasyonu makyajlanarak yola devam ediyor. Özellikle ön bölümünde tamamen değişen karakteriyle dikkat çeken yeni Kuga’da donanım tarafında da hissedilir değişimler yola aktarılacak.

Daha Teknolojik Kuga

FordPass uygulamasıyla birlikte yeni Kuga’da, bağlantıda kalmak ve uzaktan aracı kontrol etmek ve araca dair güncel bilgilere erişmek mümkün. Kuga uzaktan araç kilitlerini açma, kilitleme ve uzaktan aracı çalıştırma/durdurma gibi ileri özelliklerle donatılıyor. Bağlanabilirlik özellikleri sayesinde araç konumu, depo doluluk oranı, lastik basıncı, güncel kilometre bilgisi ve motor yağı kalan ömür bilgisi gibi verilere FordPass uygulaması üzerinden rahatça erişilebiliyor.

Makyajla birlikte ailenin en dikkat çeken geliştirmelerinden birisi de sürüş destek asistanlarında yatıyor. Yeni nesil Adaptif Hız Kontrolü  virajların ve kavşakların yanı sıra diğer trafik durumları için de otomatik olarak fren yapabiliyor. Öte yandan 360 derece kamera sistemi  ön, arka ve yan kameraları kullanarak 360 derecelik bir perspektif oluşturuyor. Sistem böylece park etmeyi, römorku bağlamaya hazırlanmayı ve hatta otomatik oto yıkamayı kullanmayı kolaylaştırıyor. 

Geri Fren Desteği de park alanlarından geri geri çıkarken görüş mesafesinin sınırlı olduğu durumlarda kullanılıyor. Bu özellik karşıdan yaklaşan yayaları ve araçları algılayarak sürücüyü uyarıyor ve araç çarpışma riski altındaysa otomatik olarak fren yapıyor. Uzun Huzmeli Matrix LED farlar, karşıdan gelen sürücüler için parlamayı en aza indiren gelişmiş bir aydınlatma sistemi sunarken, aracın navigasyon verilerine göre farların ışık yayılımını akıllıca ayarlayarak gece sürüşü sırasında daha iyi görünürlük ve güvenlik sağlıyor.

Yeni Kuga’nın iç tasarımında kullanışlılığa odağı söz konusu. İkinci sıradaki kayar koltuklar arkadaki yolcular için bacak mesafesini 1 metreye kadar artırabiliyor veya 150 litreye kadar ekstra bagaj hacmi yaratılabiliyor. Opsiyonel olarak seçilebilen konforlu koltuklar da bel desteği sağlıyor. Makyajlı modelin konsolunun merkezinde ise standart olarak 13,2 inçlik ekran geliyor.

Motor tarafında 1,5 litrelik EcoBoost ünitenin ön planda olduğunu söylemek mümkün. 150 beygirlik güç üreten bu motorun yanında hibrit motorlar da Ford’un Avrupa kanadının listelerinde olacak. 2,5 litre gibi büyük hacimleri sebebiyle hibrit ünitenin Türkiye’ye gelip gelmeyeceğini önümüzdeki süreç gösterecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir