3 Şerit

Cupra, Türkiye için ilk elektrikli otomobillerini duyurdu

Avrupa’nın en hızlı büyüyen otomobil markalarından biri olan ve 2022 yılında Türkiye’de en hızlı büyüyen marka ödülünü alan CUPRA, İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikle, gelecek planlarını aktardı.

Aralarında SEAT ve CUPRA CEO’su Wayne Griffiths, Doğuş Otomotiv İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, SEAT Türkiye ve CUPRA Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy, CUPRA COO’su Sven Schuwirth ve Uluslararası Satış Direktörü Erdem Kızıldere gibi isimlerin de bulunduğu gecede, CUPRA markasının önümüzdeki süreçte sunacağı modellerden CUPRA Born ve CUPRA Tavascan tanıtıldı.

Cupra’nın elektriklileri 2024’te kademli olarak Türkiye’de

Etkinlikte daha sonra CUPRA markasının önümüzdeki dönemde Türkiye’de satışa sunacağı modeller CUPRA Tavascan ve CUPRA Born markanın COO’su Sven Schuwirth tarafından tanıtıldı. Modeller hakkında bilgi veren Sven şunları söyledi: “Tavascan iki farklı versiyonda satışa sunulacak; Endurance: 210kW (286PS) ve VZ: 250kW (340PS). Tavascan VZ, arkada 210kW, önde 80kW’lık çift motorlu bir dört çeker. CUPRA Tavascan VZ, 0’dan 100 km/s hıza sadece 5,6 saniyede ulaşabiliyor. 77kWh net batarya kapasitesi sayesinde 550km’ye kadar menzil sunuyor. Sadece yarım saat içinde yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj edilebiliyor. 2024 yılında Türkiye yollarına çıkacak diğer model ise CUPRA Born: Yaklaşık 540 kilometrelik menzili ve geniş hacmiyle şehir içinde ve dışında günlük kullanım için ideal bir otomobil. Elektrifikasyon, performans ve sürdürülebilirliğin mükemmel bir eşleşme olduğunu kanıtlıyor. CUPRA Born, sürdürülebilir malzemeler kullanılarak üretildiği için tasarım tutkusunu çevreye karşı sorumlulukla birleştiriyor. İlk etapta CUPRA Born’u 170kW motor gücündeki e-Boost versiyonuyla sunacağız. Bu seçenek, sıfırdan 100 km/s hıza sadece 6,6 saniyede çıkıyor.150 kW motor güçlü versiyonu da sonrasında pazara sürülecek.” 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir