3 Şerit
Togg T10F

Togg T10F tanıtıldı; işte detaylı teknik özellikleri

Yerli otomobil girişimi Togg, ikinci modeli olan T10F’i dünyanın en önemli teknoloji fuarı olan CES kapsamında duyurdu.

Togg, teknoloji markası olma odağındaki stratejisini CES 2024 tanıtımıyla devam ettiriyor. Marka ikinci modeli olacak Fastback tasarım karakterli T10F’i organizasyon kapsamında tanıtıyor. CEO M. Gürcan Karakaş, CES’teki Togg standında, uluslararası katılımcılar ve medya mensuplarının yer aldığı açılış sunumunda yaptığı konuşmada, C segmentindeki ilk akıllı cihazları T10X’in ardından yine aynı sınıfta ve sedan kullanıcılarının da beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanan ikinci akıllı cihazları T10F’i dünya sahnesine çıkarmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 

Togg T10F teknik özellikleri

Togg T10F, tıpkı T10X’te gördüğümüz altyapı bileşenlerinden güç alıyor. Modeli bu yıl satın almayı bekleyenler içinse kötü bir haber var. Markanın resmi kaynakları, eğer bir aksaklık olmaz ise satışların 2025 yılı içerisinde önce Türkiye’de sonra Avrupa’da başlayacağını açıkladı. T10F, RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak. 

160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometreye varan menzillere sahip olacak. T10F’in 0-100 km/s hızlanması 4,6 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil  sunmayı hedefliyor. Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh’e çıkacak. Model için paylaşılan menzil verilerinin Togg ekibince elde edildiğini de özellikler belirtmekte fayda var. Bu da net veriler için WLTP testlerini bekleyeceğimiz anlamına geliyor.

Togg, T10F ile birlikte kullanıcılara V2L özelliğini de sunmaya hazırlanıyor. T10F bu sayede aynı zamanda harici bir güç kaynağı olarak kullanılmasına olanak tanıyan cihazdan elektrikli aletlere enerji aktarımı (V2L) teknolojisine sahip olacak. Bu teknoloji sayesinde Togg kullanıcıları akıllı cihazlarını tam anlamıyla üçüncü bir yaşam alanı olarak kullanabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir