3 Şerit
SWM G01

Çin destekli markalara yeni üye; SWM iki modeliyle Türkiye’de

2023 yılı içerisinde Türkiye için beklediğimiz Çinli otomobil akını, yılın son günlerinde beklentileri aşan şekilde devam ediyor. Düzenlenen özel etkinlik kapsamında Türkiye planlamalarını duyuran SWM, ilk aşamada iki modeliyle kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışacak.

Çin’in önde gelen otomotiv üreticilerinden Shineray Group bünyesinde faaliyet gösteren İtalyan SWM markası, Türkiye pazarına iki yeni benzinli SUV modeliyle giriş yaptı. Türkiye’de Atmo Grubu tarafından temsil edilen marka, 1.5 litre benzinli motorla donatılan G01 ve G01F modellerinin satışına başlıyor. C-SUV segmentinde yer alan modeller hem aile odaklı müşterilerin hem de dinamik bir sürüş beklentisi içerisindeki tüketicilerin ihtiyaçlarına yanıt verme iddiası taşıyor.

SWM fiyat listesi iddialı seviyelerle açıklandı

Lansman kapsamında fiyatları da açıklanan modellerin etiketleri dikkat çekiyor. SWM G01’in Comfort donanımlı ve manuel şanzımanlı versiyonu 922 bin TL’den başlayan fiyatla satışa sunulurken, aynı modelin Elite donanım paketli ve DCT şanzımanlı versiyonu ise 1 milyon 199 bin 500 TL fiyat etiketine sahip. Premium adı verilen tek donanım paketiyle satışa sunulan ve DCT şanzımanla kombine edilen G01F’in anahtar teslim fiyatı ise 1 milyon 270 bin TL olarak belirlenmiş durumda. SWM modelleri, Türkiye pazarı için, uzatılmış 5 yıl veya 150 bin kilometre garanti ile satışa sunuluyor. 

SWM G01 teknik özellikleri

SWM G01, tamamen LED aydınlatma sistemi, arka hava girişleri ve standart olarak sunulan 18 inçlik çift renkli alüminyum jantları ile dikkat çekiyor . 4670 mm uzunluğa, 1855 mm genişliğe ve 1740 mm yüksekliğe sahip olan G01, 2750 mm’lik aks mesafesi ile ferah bir kullanıcı alanı vadediyor. SWM G01, Türkiye’de Comfort ve Elite olmak üzere iki farklı donanımla satışa sunuldu. Comfort donanımında motor sadece 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilirken, Elite donanım versiyonunda ise 7 ileri DCT şanzıman yer alıyor. SWM Ar-Ge merkezi ve İtalyan Araştırma Enstitüsü ile iş birliği içinde geliştirilen SWD15T kodlu 1.5 litre hacmindeki turbo beslemeli benzinli motor ise 150 HP güç üretiyor.

SWM G01F teknik özellikleri

G01F ise ön tarafta yer alan sportif ve büyük ızgarası, çift egzoz çıkışları ve tamamen LED aydınlatma sistemi gibi detaylarıyla nispeten daha sportif bir karaktere sahip. Dört tekerlekten disk fren ve arkada yarı bağımsız süspansiyon sistemiyle gelen modelin; 4670 mm uzunluğa, 1855 mm genişliğe ve 1740 mm yüksekliğe sahip olduğunu görüyoruz. Motor tarafındaki ünite benzer standartlarda 150 HP güç ve 215 Nm tork sunuyor. 7 ileri DCT de gücü yere aktarmadaki temel parçalar arasında. Modelin standart donanımları arasında; Anahtarsız Giriş özelliği, Elektrikli Bagaj Kapağı, Kablosuz Akıllı Telefon Şarjı gibi birçok pratik özellik karşımıza çıkıyor. 9 adet Hi-Fi teknolojisine sahip hoparlör de kaliteli bir ses sisteminin mesajını veriyor.

SWM Türkiye bayi planları da açıklandı

Düzenlenen etkinlikle tanıtılan modellerin yanında, markanın Türkiye yapılanması hakkında da önemli açıklamalarda bulunuldu. SWM’i Türkiye’de temsil eden ATMO Grubu’nun Türkiye CEO’su Anton Chernov; “G01 ve G01F’nin ön siparişlerini toplamaya bu ay başladık. İlk teslimatlar ise ocak ayında yapılacak. 2024’ün ilk çeyreğinde de ürün gamımızı, 3’ü SUV ve 1’i de ticari araç olmak üzere 4 yeni modelle genişleteceğiz. Türkiye pazarında hedefimiz 2024 yılında ilk 20 marka arasında yer almak. Orta vadede hedefimiz ise Türkiye’de en fazla tercih edilen ilk 10 marka arasında yer almak. Kısa vadede Türkiye’nin büyük şehirlerindeki organizasyon yapımızı tamamlamayı planladık. Buna göre İstanbul ve Ankara’da satış ve satış sonrası hizmetleri verecek bayilerimiz ocak ayında tamamen hazır olacak. Ardından 2024 yılı sonuna kadar 12 farklı şehirde toplam 14 bayi açmayı planlıyoruz” dedi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir