3 Şerit
Honda CR-V Hybrid 2024

Yeni nesil Honda CR-V için Türkiye fiyatları ve satış tarihi açıklandı

Avrupalı versiyonuyla Mayıs 2023’te tanıştığımız yeni nesil Honda CR-V kendi içerisinde önemli ilklerle birlikte Türkiye yollarına çıkmak için hazır. 16 Aralık itibarıyla satış noktalarında yer alacağı açıklanan CR-V için fiyat ise 3 milyon TL olarak açıklandı.

Honda’nın dünya genelinde en çok satan SUV modeli olan CR-V’nin yeni neslinde geliştirilmiş hibrit altyapı dikkat çekiyor. Güçlenen hibrit güç-aktarma sisteminde yer alan 2.0 litre dört silindirli benzinli motor, çift elektrik motoruyla kombin ediliyor. Benzinli motor tek başına 148 PS güç ve 189 Nm tork değeri üretiyor. Elektrik motoru ise 184 beygir güç ve 335 Nm torkluk üretim gücüyle karşımıza çıkıyor.

Güncel versiyon, tahrik motoru ve jeneratörü ayrı bir eksende konumlandırarak motorların kapladığı alanı değiştirmeden yüzde 6,5 daha fazla tork değerine ve maksimum motor hızı da 1.500 d/d artırılarak 14.500 d/d’ya ulaşıyor. Böylelikle, yüzde 4 oranında daha yüksek maksimum hıza çıkılabiliyor. Bunların yanı sıra şanzımanda da yapılan geliştirmeler ile motorlu sürüş modundaki düşük hızlarda da çekiş gücü artıyor. Diğer taraftan hibrit güç-aktarma sistemindeki iyileştirmeler kapsamında; Güç Kontrol Ünitesi ve Akıllı Güç Ünitesi de yenilenerek daha etkin bir hızlanma hissi ve hızlanmalarda daha hassas tepki sağlanıyor. Dört tekerlekten çekişli versiyonu ile satışa sunulan yeni CR-V e:HEV’in 0-100 km/s hızlanma süresi 9,5 saniye olurken; 187 km/s maksimum hıza çıkabiliyor. Paylaşılan karma tüketim değeri ise 6,7 litre.

Türkiye’de ilk güvenlik donanımı

Yeni CR-V, Honda’nın Gelişmiş Sürüş Destek Teknolojileri (ADAS) paketi Honda SENSING 360’ı içeren Türkiye’de satışa sunulan ilk Honda modeli olmasıyla öne çıkıyor. Otomobilin etrafını 360° göstermek için 100° açıyla öne bakan bir kameraya, milimetre dalga radarına ve dört köşe radarına sahip olan Honda SENSING 360, güvenli sürüş konusunda gelişmiş bir deneyim sunuyor. Honda mühendisleri tarafından geliştirilen sistemde güncellenen ön kamera aracılığı ile nesne algılama ve radarla nesne algılama işlevleri, yol çizgilerini, kenarları, motosikletleri, bisikletlileri ve diğer araçları tanımlama olanağı sağlıyor. Yeni CR-V’nin geniş güvenlik teknolojileri kapsamında; ilk kez bir Honda modelinde, görüş mesafesinin zayıf olduğu kavşaklarda kafa kafaya çarpışmaları azaltan Ön Çapraz Trafik Uyarısı bulunuyor. Trafik İşareti Tanıma Sistemi ile entegre çalışan Uyarlanabilir Hız Sabitleyici (ACC) aracılığı ile Avrupa’da ilk kez, sürücüyü bilgilendirerek yaklaşan kavşağa hazırlanmasına yardımcı olmak için ‘dur’ işareti gibi işaretlerle ilgili bildirim de sağlıyor. Buna ek olarak geliştirilen ACC ile sollama sırasında, sinyal koluna dokunarak hızlanma başlatılıyor. Çarpışma Hafifletici Fren Sistemi, Şerit Takip Uyarı Sistemi ile entegre olarak Şeritte Tutma Asistanı devreye giriyor. Güvenlik konusunda birçok ilki bünyesinde barındıran CR-V e:HEV’de ilk kez Trafikte Sürüş Asistanı ve sürücünün yükünü daha da azaltmak üzere şerit değiştirirken direksiyon kullanımına yardımcı olan ve sinyal ile tetiklenen Aktif Şerit Değiştirme Asistanı yer alıyor. Pasif güvenlik önlemleri kapsamında da sürücü ile ön yolcu arasında çarpışmayı önleyen yeni bir ön orta hava yastığı, sürücü ve ön yolcu diz hava yastıkları da dahil olmak üzere 11 hava yastığı bulunuyor. 

Standart olarak cam tavan ile sunulan yeni CR-V, önceki nesline göre arka yaşam alanında 16 mm artış ve koltukların sırt eğimindeki iyileştirmelerin etkisi ile yolcular için rahat bir arka bacak mesafesi bulunuyor. Modelin elektrikli bagaj kapağının arkasında ise 579 litrelik kullanım alanı sunuluyor. Arka koltukların ileri-geri hareket kabiliyeti sayesinde de büyük eşyaları taşıma imkanı da dikkat çekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir