3 Şerit
Peugeot e-208

Makyajlı Peugeot e-208 için Türkiye satış tarihi verildi; işte özellikleri

2019’dan beridir yeni nesille birlikte aileye dahil edilen tamamen elektrikli Peugeot e-208, makyajlı versiyonuyla özellikle teknik tarafta çok daha iyi bir seviyeye getirildi. Avrupa’daki elektrikli B segmenti satış liderliği ve Fransa’da tüm segmentlerdeki elektrikli araçlar arasında liderlik gibi unvanlara sahip olan modelin, yeni versiyonuyla birlikte vadettiği menzil değerinin 400 kilometreyi bulması bu payı artırmada kilit rol üstlenecek. 2024 yılı için Türkiye planlamasında olduğunu bildiğimiz makyajlı model için artık net bir aralıktan da bahsedebiliyor. Eğer bir aksaklık olmaz ise ürün gamı 2024’ün ilk çeyreğinden itibaren Türkiye yollarıyla buluşacak

2022’de Fransa’nın tüm segmentlerinde, Avrupa’daysa B segmentinde en fazla tercih edilen elektrikli otomobil olan PEUGEOT E-208, 2021’in sonunda yapılan optimizasyonla % 6,5 (+22 km) artırılan menziline şimdi de yeni teknolojilerin kullanılmasıyla % 10,5 daha fazlasını (yaklaşık 38 km) ekleyerek 400 km’lik menzile ulaşıyor. 2024’ün ilk çeyreğinden itibaren Türkiye yollarıyla buluşacak olan yeni e-208, yeni e-308’in elektrik motoruyla geliyor. Bu sayede maksimum gücü 100 kW/136 HP’den 115 kW/156 HP’ye çıkarak % 15 oranında artan otomobilde,vVerimlilik noktasında kaydedilen gelişmelerle ortalama enerji tüketimi de 12 kWs’e düşürüyor.

Peugeot e-208 için öne çıkan detaylar

e-208, ilk lansman gününden günümüze, birbirini takip eden iki gelişme sayesinde artık % 17,65 daha fazla menzil ve % 15 daha az enerji tüketim avantajı sunuyor. Bu kapsamın yakalanabilmesi adına bugüne kadar, nn camın üstüne monte edilen bir nem sensörü ile birleştirilen ısı pompası, ısıtma ve klimanın enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarıyor. Sensör tarafından iletilen bilgiler, yolcu kabinindeki hava sirkülasyonunu daha doğru bir şekilde kontrol etmeyi ve aracın içindeki sıcaklığı ısıtırken ve korurken, bataryada bulunan enerji miktarını korumayı mümkün kılıyor. Sürtünmeyi azaltarak enerji kaybını en aza indiren “A+” sınıfı lastikler kullanılmaya başlandı ve karayolu ve otoyol kullanımlarında menzili artıran şanzıman oranı yeniden ayarlandı. Bu ilk geliştirmenin etkisi, özellikle düşük dış sıcaklıklarda kendini gösteriyor. Ayrıca kaydedilen gelişme, WLTP döngüsündeki menzil artışına ek olarak, müşteri kullanımı için de önemli faydalar sağlıyor. Buna, 0 derece civarında sıcaklıklarda, şehir içi trafiğinde 40 km menzil kazanımı da dahil.

Yeni Peugeot e-208’de tüm kullanımlara ve tüm şarj çözümlerine uygun, iki tip entegre şarj cihazı bulunuyor. Standart olarak tek fazlı 7,4 kW şarj cihazı ve isteğe bağlı olarak üç fazlı 11 kW şarj cihazı bulunmakta. e-208, buna ek olarak hızlı şarj özelliğini de beraberinde getiriyor. 100 kW’lık genel şarj noktalarında 25 dakikadan daha kısa bir sürede % 20’den % 80’e şarj mümkün. Sürücü, orta konsoldaki bir düğme üzerinden menzili veya performansı artırmak için mevcut üç sürüş modundan (“ECO”, “NORMAL” ve “SPOR”) birini seçebiliyor. Kullanıcı, vites seçim panelindeki başka bir düğme ile “FREN” modunu etkinleştirerek, gaz pedalından ayağını kaldırdığında yavaşlamayı arttırarak enerji geri kazanımını arttırabiliyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir