3 Şerit
MG4

MG4, segmentinde Avrupa’nın en çok satan otomobili oldu

Çinli SAIC bünyesinde kısa sürede iddialı bir ürün gamı yaratan MG, günümüz dinamiklerine uygun şekilde elektrikli modelleriyle öne çıkmak istiyor. “MG Electric” sloganını pek çok yerde vurgulayan yeni marka oluşumunun bu kapsamdaki en modern altyapılarından birisini ise MG4 taşıyor. Türkiye’de de satışa sunulan MG4 ile Avrupa pazarında da ilk günden itibaren tercih edilebilirliği yüksek modeller arasında giren markanın, paylaştığı son rakamlarla satış adetlerindeki baskınlığı dikkat çekiyor.

Dünyanın önde gelen otomotiv bilgi platformlarından Marklines’ın açıkladığı verilere göre MG4 Electric, ilk 9 aylık dönemde Avrupa’da 51 bin 660 adetlik satış rakamına ulaştı. Bu satış performansıyla MG4 Electric, Avrupa’da sınıfının en çok satan elektrikli otomobili seviyesine gelmiş durumda. MG4 Electric yılın ilk 9 aylık döneminde gerçekleştirdiği 50 bin adedin üzerindeki satışla, elektrikli C segmentinde bulunan 14 model arasında yüzde 25 pazar payına ulaştı, İngiltere ve Türkiye’nin dahil olduğu tüm Avrupa ülkeleri arasında en çok satılan model oldu.

MG4 Electric, Türkiye’de Comfort ve Luxury olmak üzere iki farklı donanımla satışa sunuluyor. Comfort donanım seviyesinde sunulan 51 kWsa kapasiteli batarya, 492 kilometrelik şehir içi menzile olanak tanıyor. MG4 Electric’in Luxury versiyonda ise 64 kWsa batarya ile şehir içinde 577 kilometreye varan menzil iddiası dikkat çekiyor.

Kısa süre önce YouTube kanalında detaylı uzun yol incelemesini de paylaştığımız MG4’ün videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir