3 Şerit
Hyundai Ioniq 6

Hyundai, elektrifikasyon dönüşümüyle marka değerini artırmayı başardı

Kendi çatısında yarattığı “IONIQ” markasıyla elektrikli otomobil rekabetine özellikle tasarım tarafında bambaşka bir yaklaşım getiren Hyundai, bu atılımını geçtiğimiz süreçte topladığı farklı kategorilerdeki ödüllerle perçinlemeyi başarmıştı. Geride bırakmaya hazırlandığımız 2023’te de ivmesini korumayı başaran Güney Koreli üretici, bu gelişmelere paralel olarak marka değerini de yukarı taşıyor.

Interbrand tarafından gerçekleştirilen küresel marka değeri çalışmasında 2023 listesinde öne çıkmayı başaran Hyundai, değerini yüzde 18 artırarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Interbrand’ın ‘En İyi Global Markalar 2023’ sıralamasında marka değerini 13 yıldır art arda yükselterek 20,4 milyar dolara çıkaran Hyundai, en iyi 100 marka arasında da 32’inci sıraya yerleşti. Hyundai’nin yoğun elektrifikasyon atakları ve gelecekteki mobilite vizyonu da marka değerinin artmasında önemli bir ölçüt oldu.

Özellikle iki retro-fütüristik EV’si IONIQ 5 ve IONIQ 6 modelleriyle hem Amerika hem de Avrupa pazarında önemli bir alternatif olarak öne çıkıyor. Hyundai, 2024 yılında da daha büyük bir amiral gemisi elektrikli SUV modeliyle de pazar beklentilerini karşılayarak bu ivmeyi sürdürmeyi hedefliyor. Hyundai ayrıca, Pony Coupe’nin tasarımını ve ruhunu miras alan N Vision 74 konseptiyle de hidrojenli yüksek performanslı araçlar üzerinde çalışmaya devam ediyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir