3 Şerit
Hozon Neta U

Çinli akınına yeni üye; Hozon Neta Türkiye’de

Türkiye yollarında “marş yapan” Çinli otomotiv markalarının 2023’te ivmelenmesi, yılın son aylarında da devam ediyor. Özellikle elektrik odağında çözümlerle pazarda fark yaratan üreticilerin listesine eklenen son isim Hozon Neta oldu. Avrupa öncesi Türkiye pazarına dahil olarak dikkat çekici bir hamle yapan markanın distribütörlüğünü ise Gürses Grup çatısı
altında yer alan mobilite şirketi GRS Automobility üstlenecek. Markanın ilk olarak elektrikli kompakt SUV modeli Neta U ile satışları başlayacak.

Hozon Neta U teknik özelllikleri

Kompakt SUV modeli Neta U, Dünya’nın en iyi batarya üreticilerinden CATL batarya ile şehir içi 420 kilometre sürüş menzili (WLTP) sunarken, 30 dakikada yüzde 30’dan yüzde 80’e hızlı şarj özelliğiyle öne çıkıyor. V2L fonksiyonu sayesinde tıpkı bir jeneratör gibi enerji kaynağı haline dönüşerek kamp, doğal afet gibi durumlarda farklı elektronik cihazları şarj edebilen dinamik SUV’da, tek pedal sürüş modu, yüksek konfor ve teknoloji donanımları, her biri 8 inç olan iki ayrı dokunmatik ekran, kaliteli materyallerle bezenmiş iç mekân öne çıkıyor.

Birçok pasif ve aktif güvenlik ekipmanıyla donatılan Neta U’nun C- NCAP testlerinden 5 yıldız aldığı açıklanıyor. Neta U’nun ardından gelecek Neta GT ise 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,7 saniyede çıkabilen safkan bir elektrikli coupe olarak 2024 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacak. Yine aynı dönemde satışa çıkması beklenen Neta AYA ise küçük ailelerin gündelik hayatını kolaylaştıracak B segmenti bir SUV olarak konumlandırılıyor. L4+ otonom sürüş desteği, fütüristik tasarım öğeleri, 21 hoparlörlü ses sistemi gibi birçok özellikle donatılan hiper sedan modeli Neta S ise 2025 yılında ürün gamına dahil olacak. Bu modelin 0’dan 100 km/s hızlanma verisi ise sadece 3,9 saniye olarak belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir