3 Şerit
Peugeot e-308

Peugeot E-308 için Türkiye fiyatı açıklandı

Peugeot 308’in, tamamen elektrikli versiyonu E-308, Kasım 2023 itibarıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Serinin en yüksek donanım seviyesi olan GT donanım paketiyle gelen versiyon için 1 milyon 565 bin TL’lik fiyat etiketi karşımıza çıkıyor. 400 km’nin üzerinde (WLTP Birleşik) menzile sahip yeni bir elektrikli motorla yollara çıkıyor. Model için paylaşılan birleşik 15,1 kWsa/km’lik enerji tüketimi de dikkat çekenler arasında. Modelde ısı pompası da standart olarak geliyor.

Teknik özellikler

Yeni PEUGEOT E-308, anlık hızlanma tepkileri sağlayan 115 kW (156 HP) güç 270 Nm tork değerine sahip yeni motorla geliyor. Buna paralel olarak 0-100 km/s hızlanması 10.5 saniye olan E-308’in maksimum hızı 170 km/s. 54 kWsa kapasiteli batarya ile gelen modelin şehir içi odağındaki kullanımda ise 510-525 kilometreye varan menzil iddiası var. 100kW’lık hızlı bir şarj noktasında 30 dakikadan daha kısa bir sürede sıfırdan yüzde 80’e kadar şarj edilebiliyor.

E-308, sürücü ve yolcular için kabin içindeki yaşamı daha da keyifli hale getiren donanımlarla geliyor. Isıtma özelliğine sahip kompakt direksiyon simidi sürüş keyfini destekliyor ve üstün sürüş çevikliği sağlıyor. 3-Boyutlu, dijital ve yükseltilmiş ön gösterge paneli kişiselleştirilebiliyor. 10 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, bilgi-eğlence sistemi ve diğer araç işlevlerini gözleri yoldan ayırmadan yönetme olanağı sunuyor. Modelde ayrıca, Açılır Cam Tavan, Akıllı Telefon Bölmesi, Alüminyum Alaşımlı Spor Direksiyon Pedalları, Alcantara Yarı Deri Kumaş Döşeme, Adamite Yeşili Dikişli Koltuklar, Isıtmalı Ön Koltuklar, Ön Koltuklar Arası Kol Dayama & Bardaklık, Elektrikli El Freni, Çerçevesiz Elektrokrom Dikiz Aynası, 2. Sıra Havalandırma ve Siyah İç Tavan Kaplaması standart olarak sunuluyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir