3 Şerit
Mercedes İsrail

Mercedes, “Filistin-İsrail” süreciyle ilgili yeni yardım paketi devreye aldı

Filistin ile İsrail arasında devam eden fiili savaş süreci tüm dünyanın gündeminde. Sivil toplum kuruluşlarının yanında bireysel tepkilerle savaşın bir an önce durdurulması üzerine somut çağrılar yapılırken, devletler de her iki tarafın ateşkes yapması üzerine diplomasi çalışmaları yürütüyor. Bu süreçte özellikle yaşanan sivil can kayıplarının yüksek oranı hemen herkesin temel konusu.

Ticari faaliyet gösteren kuruluşların da dahil olduğu sürecin, geride bıraktığımız son birkaç günde dikkatleri üzerine çeken bir kanadı da Mercedes oldu. Mercedes-Benz Ceo’su Ola Kallenius‘un bireysel hesabı üzerinden paylaştığı mesajda; “Küresel çapta kaynaklardan yayınlanan, İsrail’e karşı terörist saldırıları beni derinden sarstı.” ifadeleri pek çok noktada olduğu gibi Türkiye’de de gündeme taşındı.

Bu açıklama paralelinde Alman Kızılhaçı ve İsrail gönüllü yardım ekibi United Hatzalah’a 1 milyon euro maddi bağış yapıldığı bilgisinin de paylaşılması, birçok kesim tarafından doğrudan İsrail’e yardım olarak değerlendiriliyor. Mercedes cephesi ise sürecin yanlış anlaşıldığı ve ortada her iki taraf için de insani bir kayıp olduğu görüşünü öne çıkartıyor.

Gelen tepkilerin ardından resmi bir açıklamaya yayınlayan Mercedes, yardımların Gazze’ye de ulaştırılacak şekilde planlandığını vurguluyor. Yeni açıklamayla birlikte Gazze’ye 1 milyon euroluk ek desteğin de sağlanacağı ifade edildi. Resmi kanallarca paylaşılan açıklamanın tam metni şu şekilde;


Ortadoğu’daki sivillerin akıbetinden endişe duyan Mercedes-Benz, bölgeye yönelik yaptığı insani yardımları artırıyor. Mercedes-Benz Ekim ayında hem Gazze hem de İsrail’de sivillere destek olmak amacıyla Alman Kızılhaçı ve İsrail gönüllü yardım ekibi United Hatzalah’a 1 milyon euro bağışlamıştı. Mercedes-Benz Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta ilk destek paketine ek olarak Gazze’ye 1 milyon euro daha insani yardım yapma kararı aldı.1 milyon euro’luk ek yardım, halen bölgede Filistinli sivillere yönelik insani yardım faaliyetlerini organize etmekte olan Alman Kızıl Haçı’nın kardeş kuruluşları Filistin Kızılayı (PRCS) ve Mısır Kızılayı (ERCS) ile birlikte bölgeye ulaştırılacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir