3 Şerit
Toyota C-HR 2023

Yeni Toyota C-HR Türkiye satışları kampanya ile başladı

Toyota’nın Sakarya tesislerine yaptığı 300 milyon euroyu aşan yeni yatırımla hayata geçirilen ikinci nesil C-HR için Türkiye satışları başladı. Ebatsal dinamikleri büyük oranda korunmasına rağmen tasarımında yapılan değişimleriyle dikkatleri üzerine çekecek olan yeni ürün gamında bagaj hacmi ise 11 litrelik artışla 388 litreye gelmiş durumda. Listeleri inceleyecek olan kulanıcıları ise üç farklı donanım paketi karşılayacak. 1.8 litrelik motorun beşinci nesil tam hibrit sistemle entegrasyonundan doğan yeni Toyota C-HR, 1.550.000 TL’den başlayan lansmana özel fiyatlarla 9 Kasım’dan itibaren bayilerde yerini aldı.

Yeni Toyota C-HR fiyat listesi

Passion – 1.550.000 TL

Passion X-Sport – 1.730.000 TL

Passion X-Style – 1.830.000 TL

Donanım özellikleri

Yeni modelde, otonom sürüşün kapılarını açan Gelişmiş Otomatik Park Sistemi ve Akıllı Şerit Değiştirme Asistanı, 12.3 inç multimedya ekranı, perdesiz termal yalıtımlı panoramik cam tavan, JBL “premium ses sistemi”, “shift by wire” elektronik vites, günün her saatine göre değişebilen gelişmiş ambiyans aydınlatması, Ön Cama Yansıtmalı Renkli Göstergeler ve Dijital İç Dikiz Aynası gibi yenilikler dikkat çekiyor. C-HR, standart olarak sunulan 12.3 inç tamamen dijital gösterge ekranıyla da yenilikçi bir sürüş sağlıyor. Ön Cama Yansıtmalı Renkli Gösterge ekranı, standart kablosuz şarj ünitesi ve dijital iç dikiz aynası gibi özellikler de işlevsel detaylar arasında.

Yeni Toyota C-HR, Toyota Safety Sense 3, Park Asistanı ve Sürüş Asistanlarını entegre eden T-Mate güvenlik özellikleriyle sınıfının en gelişmiş ve kapsamlı sistemini sunuyor. Kapsamı daha fazla artırılan güvenlik özellikleri, kaza riskini azaltırken sürüş destek asistanı sistemleriyle, keyifli ve güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor. Yeni Toyota C-HR Hybrid, düşük hızlarda kazaları önlemeye yardımcı sistemiyle birlikte, Ön Çarpışma Önleyici (PCS), Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC), Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB), Akıllı Şerit Takip Sistemi (LTA), Acil Durum Sürüş Durdurma Sistemi (EDSS), Geri Görüş Kamerası, Güvenli Çıkış Asistanı, Geri Manevra Uyarı Sistemi ve Kör Nokta Uyarı sistemi gibi kapsamlı bir paket sunuyor.

Toyota C-HR ile Toyota ürün gamında ilk kez sunulan bir özellik ise “shift by wire” elektronik vites ve elektronik park freni oldu. Kabin içi deneyimi artıran bir diğer özellik ise, JBL premium ses sistemi oldu. 9 hoparlörlü JBL ses sistemi, Toyota C-HR için özel olarak geliştirildi ve müzik deneyimini tüm yolcular için en iyi şekilde yansıtıyor.

Yeni nesil Toyota C-HR, aynı zamanda gelişmiş ambiyans aydınlatma özelliğine sahip ilk Toyota modeli oldu. Gelişmiş ambiyans aydınlatma özelliği, geleneksel aydınlatma sistemlerinden farklı olarak entegre bir kullanıcı deneyimi sunuyor. 64 farklı renk seçeneğine sahip ambiyans aydınlatması, kişiselleştirilebilir renk seçiminin de ötesinde, soğuk veya sıcak olmak üzere kabin ortamını ya da günün saatini yansıtacak şekilde ayarlanabiliyor.

C-HR Hybrid’de, marka adına da bir ilk olacak şekilde perdesiz teknolojili ve termal yalıtımlı panoramik cam tavanı standart olarak sunuluyor. Bu gelişmiş cam tavan teknolojisi sayesinde birçok avantaj elde ediliyor. Bu teknoloji, geleneksel cam tavandan farklı olarak ağırlığı 5 kg azaltıyor. Ayrıca baş mesafesinde de 3 cm’lik kazanım sağlıyor. Kabinde sıcaklığı korumak için klima kullanma ihtiyacını azaltırken tüm yolculara her zamankinden daha ferah bir yolculuk vadediyor. Yazın kızılötesi ışınları yansıtarak soğutma ihtiyacını azaltırken, kış aylarında ise ısıyı içeride tutarak ısıtma ihtiyacını azaltıyor.

Beşinci nesil 1.8 litre hibrit teknolojisiyle sunulan Toyota C-HR 140 HP güce sahip ve 0-100 km/s hızlanmasını 9.9 saniyede gerçekleştirebiliyor. WLTP ölçümlerine göre 4.8 lt/100 km gibi düşük ortalama tüketimiyle dikkat çeken Toyota C-HR, 108 g/km’lik oldukça düşük CO2 emisyon değerlerine sahip. Yeni hibrit ünite önceki Toyota C-HR modeline göre daha güçlü olmasının yanı sıra mevcut emisyon ve tüketim değerlerini koruyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir