3 Şerit
BYD Türkiye

BYD Türkiye Genel Müdürü belli oldu

İlk olarak geride bıraktığımız Mart ayında Türkiye pazarına gireceği açıklanan BYD için artık geri sayım sürecindeyiz. Yılın son çeyreği hedefiyle planları duyurulan Çinli markanın yapılanması için önemli bir adım daha atıldı. ALJ Türkiye distribütörlüğünde pazara giriş yapacak olan üreticinin, Türkiye yapılanmasının başına İsmail Ergun getirildi. İsmail Ergun, BYD’nin Türkiye pazarında lider elektrikli araç markası olma hedefiyle tüm operasyonlardan sorumlu Genel Müdür olarak görev alacak.

Toyota Türkiye’de Pazarlama, Satış, Satış Sonrası ve Bayi Yönetimi gibi birçok alanda 30 yıldan fazla üst düzey yöneticilik tecrübesine sahip olan İsmail Ergun, son olarak Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’de Chief Operations Officer (COO) görevini sürdürmekteydi. 

2022’de dünyanın en çok satılan elektrikli araç markası ünvanına sahip olan BYD, 2023’ün ilk yarısında da bu başarısını sürdürerek adından söz ettirmeye devam ettiriyor. Avrupa pazarında kısa sürede dikkat çeken BYD’nin model tarafında şu anda en çok öne çıkan ismi ise ATTO 3.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir