3 Şerit

Yeni Civic Sedan’ın fiyatı belli oldu

Honda Türkiye’nin en başarılı satış grafiğine sahip Civic Sedan modelinin tamamen yenilenen 11’inci nesli, ilk kez 1.5 litre VTEC Turbo LPG’li motor seçeneği ile 13 Kasım 2021 tarihinde Türkiye yollarına çıkıyor. Honda’nın en uzun ömürlü modeli olan ve dünya çapında 24 milyondan fazla satış adedi başarısına ulaşan ikonik modeli Civic; benzinli ve turbo LPG’li motor seçeneklerine sahip olarak yenilendi. Yeni Honda Civic Sedan, 1.5 litre VTEC Turbo motoru ile uyumlu çalışan CVT şanzımana ve teknolojik yeniliklere sahip. Yenilenen modelin Türkiye satış fiyatı ise 374 bin TL’den başlayacak.

Honda’nın “Maksimum İnsan / Minimum Makine” tasarım felsefesinin yalın ve modern bir yorumuyla tasarlanan 11’inci nesil Honda Civic Sedan, benzinli ve LPG’li motor seçenekleri ile Türkiye yollarına çıkıyor. Yeni Civic Sedan; alçak motor kaputu, mükemmel görüş açıları, ayrıntılara gösterilen özen, alan açısından verimli ve insan odaklı iç mekanı ile sportif bir tasarım ortaya koyuyor. Yüksek verimlilik seviyesine sahip iki motor seçeneği ve yeni şasi ile daha rijit bir gövde tasarımı ile 11’inci nesil Civic, konforu ve keyifli sürüş dinamiklerini sunmaya devam ediyor. “Duyguları Canlandıran Yenileyici Deneyim” genel konseptiyle tasarlanan yeni Civic’te Honda mühendisleri ve tasarımcıları markanın temel yaklaşımlarından “insan odaklı” olmayı temel alarak kullanım kolaylığı ve güvenlik için kapsamlı sürüş destek sistemleri ile bağlanabilirlik işlevleri sunmaya odaklandı.  

İlk nesli 1972 yılında satışa sunulan Honda Civic, yaklaşık 50 yıl boyunca dünyanın 170 ülkesinde 24 milyondan fazla satış adedine ulaşmayı başardı. Honda ürün gamındaki en uzun soluklu model olmasıyla öne çıkan Civic, Honda mühendisleri tarafından insana fayda odaklı yaklaşım kapsamında geliştirilmeye devam ediyor.

Tasarım yaklaşımı olarak önceki Civic nesillerinden esinlenmeye devam eden ve ilhamını kendisinden alan yeni nesil; yalın ve modern dış tasarım, uzun ve alçak motor kaputu, geriye kaydırılan A sütunları ile etkileyici ve güçlü bir duruş sergiliyor. Geniş LED farlar ve stop lambaları, ön çamurluktan stop lambalarına kadar keskin bir omuz çizgisiyle birbirine bağlanırken; yatay tasarımlı stop lambaları daha oturaklı ve geniş bir duruş sağlıyor. Yeni Civic, yalın ve sade iç tasarım detayları kadar alçak motor kaputu ve geniş görüş açısı gibi klasik Civic tasarım öğelerini modern bir şekilde yorumluyor. Benzinli motor seçeneği Elegance ve Executive+ donanımları; LPG’li motor seçeneği ise Premium, Elegance ve Executive+ donanım paketleri ile tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Yeni Civic Sedan; yeni Metalik Sis Mavi, yeni Metalik Meteor Gri, yeni Metalik Kiraz Kırmızı, Platin Beyaz, Metalik Gümüş Gri ve Kristal Siyah olmak üzere üçü yeni toplam altı farklı gövde rengiyle 13 Kasım 2021 tarihinde 374 bin TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak.

Honda Civic Sedan Türkiye lansmanında konuşma yapan ve piyasadaki en güçlü sedan serisine sahip olduklarına dikkat çeken Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, sadece ürün gamı ile değil, Honda’nın Türkiye’deki güçlü varlığı ile de hedeflerine ilerlediklerini ve “Honda ile Gelecek” mottosuyla birçok yeniliği hayata geçirmeye devam ettiklerini söyledi. Başkan Tsumura, “Honda’yı dünyanın en büyük motor üreticisi yapan, geniş ürün yelpazesi sunan bir mobilite şirketi olmasıdır. Kuruluşundan bu yana Honda, insanların günlük yaşamlarına ihtiyaç duydukları şeyi sağlayarak her zaman katkıda bulunuyor. Bu bağlamda Honda Türkiye, küresel gelişmeleri yakından takip ederken; Türk müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik ürünler de sunmaya devam ediyor. Yakın zamanda City ve Accord tamamen Türkiye pazarı için geliştirilerek satışa sunuldu. Bugün ise Honda’nın elli yıllık mirasından aldığı tecrübe ve itibarı ile Civic Sedan’ı Türk müşterileriyle buluşturuyoruz. Yeni ve geliştirilmiş özellikleriyle yeni Civic Sedan yine müşterilerimizin gözdesi olacak. Özellikle yüksek verimlilik ve performans sunan, tüm dünyada sadece Türkiye için geliştirilen LPG seçeneği bulunan turbo motoru Civic Sedan’ı farklı bir konuma getiriyor. Yeni Civic Sedan ile her ihtiyaca uygun sedan ürün gamımızı yenileyerek geliştiriyoruz” dedi.  

Bülent_Kılıçer, Takuya Tsumura, Satoru Yamada

Yılsonuna kadar 3 bin adet satış hedefi

Honda’nın en uzun ömürlü modeli olan Civic Sedan’ın üretildiği günden bu yana dünya çapında 24 milyondan fazla satış adedi başarısına ulaştığını belirten Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, Türkiye’ye özel LPG versiyonunun da başarısına dikkat çekti. Bu alanda Kocaeli’nde LPG dönüşümü için yeni bir tesis kurduklarını belirten Kılıçer, “Civic Sedan’ın LPG’li versiyonu Türkiye’de önemli başarı grafiklerine sahip. 

Türk tüketicisinin tercihlerini göz önüne alarak LPG’li versiyonumuzu geliştirdik hem tasarruflu hem performanslı bir ürün sunduk. Yeni Civic Sedan’ın 2021 yıl sonuna kadar 3 bin adet, 2022 yılında da 13 bin adet satmasını hedefliyoruz. Bu satışların yüzde 75’ini Turbo LPG versiyonu oluşturacak” dedi. Kılıçer ayrıca segmentine liderlik eden ve müşterilerin yoğun ilgi gören 10’uncu jenerasyon Civic Sedan’dan da toplam 106 bin satış gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir