3 Şerit

TOGG’a ÇİNgiliz rakip

MG, Türkiye pazarına elektrikli SUV ile giriyor…

Türkiye otomotiv pazarında satılan elektrikli araçların sayısı her geçen gün artıyor. İngiliz otomobil markası MG, Çin’de üretilen, Euro NCAP’ten 5 yıldız alan yüzde 100 elektrikli SUV modeli ile 2021’de Türkiye pazarına giriş yapıyor. Şubat ayında ön siparişleri başlayacak olan MG ZS EV modeli Mayıs 2021 tarihinden itibaren yollara çıkacak. Benzinli modelleri ise yılın son çeyreğinde Türkiye’de olacak.

PANDEMİ etkisi altında geçen 2020 yılını geride bırakırken tüm dünya, aşılanma ile birlikte bu etkinin son bulacağı bir yeni yıl heyecanı içerisinde. Elbette sosyal olduğu kadar ekonomik açıdan da aşılanmanın önemi büyük. Özellikle otomotiv sektörünün 2021’deki kaderini belirleyecek önemli etkenlerin başında koronavirüsün seyri geliyor. Geçtiğimiz sene Avrupa’da ve dünya çapında olumsuz etkiler yarattığı kadar virüs, sektörün çehresini de değiştirdi. Elektrikli yatırımları arttı, geleceğe dönük çalışmalar öne çekildi. Türkiye için de bir çok yeni elektrikli modelin pazara girdiği yıl oldu. 2022’de Türkiye’nin Otomobili’nin yollara çıkması için hazırlıklar devam ederken ve süreç planlanan şekilde ilerlerken pazara bir rakip daha giriş yapıyor. İngiliz marka MG’nin Çin’de ürettiği yüzde yüz elektrikli SUV modeli ZS EV mayıs ayından itibaren Türkiye yollarına çıkıyor. 4 buçuk metreye yaklaşan boyuyla benzer boyutlardaki, TOGG’un SUV’una rakip gösteriliyor.
TÜRKİYE’DE ÜRETİM HEDEFİ

Suzuki, Vespa gibi farklı sınıflardan otomobil ve motosiklet markalarını bünyesinde bulunduran Doğan Trend Otomotiv, yeni bir marka ile anlaşarak Türkiye pazarına soktu. İngtere kökenli, Çin ve çevresindeki Uzakdoğu fabrikalarında üretim yapan MG markası ile anlaşan firmadan yapılan açıklamada en büyük avantajının rekabetçi fiyatları olacağı vurgulanırken, Doğan Holding Otomotiv Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi, Murahhas Azası ve CEO’su Kağan Dağtekin, “Segment olarak bugün elektriklide iki ana akım var: Birincisi Tesla ile başlayan üst segment spor otomobiller, ikincisi Renault Zoe gibi futürüstik ve küçük otolar. ZS EV ise tam ortasına, yani alışık olduğumuz hacim ve kullanım özellikleriyle geliyor. Mayıs ayı
itibariyle ilk teslimatlara başlayacağız. MG’nin elektrikli SUV modeli ZS EV, özellikleri ve satış fiyatıyla ilgi çekecek. 2021 yılı içerisinde farklı MG modellerini Türkiye’ye getirmeyi hedefliyoruz. MG markasıyla bin adede yakın satış hedefimiz var. İlerleyen dönemde Türkiye’de bir MG üretim tesisi kurarak Avrupa pazarlarına ihracat yapma hayalimiz var” dedi.

‘TOGG üst segmenti hedefliyor’
Doğuştan yüzde 100 elektrikli bir marka olarak yaratılan Türkiye’nin Otomobili ile yaşanacak olası rekabet ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kağan Dağtekin, “Açıkçası yerli otomobil TOGG bir çıt daha üst segmenti hedefleyen bir yere oturuyor. Eğer bizim basından takip ettiğimiz, TOGG’un lansmanında gördüğümüzden daha farklı, daha halkın kullanabileceği bir modeli olursa orayı adresliyor. Ama bu da sürpriz değil. Çünkü TOGG doğru bir hedefleme yaptı, öncelikle SUV segmentini hedefledi. Doğal olarak siz en hızlı büyüyen segmenti hedefliyorsanız, rakipler de oralarda otomobil üretiyorlar” şeklinde konuştu.

‘Elektrikli mobiliteye çok önem veriyoruz’
Dünya çapında içten yanmalı motorların giderek yerini elektriklilere bırakması, otomobil kadar, scooter, motosiklet, bisiklet gibi alanlarda da elektrikli mobiliteyi görülmeye başlanması ile ilgili de yorum yapan Dağtekin, “Tamamen elektrikli scooter’lar Silence ve Vespa Elettrica’yla tüketicileri buluşturuyoruz. Buna ek olarak elektrikli otomobil segmentinde MG ZS EV’yle ihtiyaçlara cevap vereceğiz. Kişisel taşıma robotu Gita’yla farklı bir mobilite çözümü getiriyoruz. 2020’de bünyemize kattığımız elektrikli şarj istasyonları üreticisi Wallbox’u da elektrikli mobilite çözümlerimizin önemli bir tamamlayıcısı olarak görüyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir