3 Şerit

Octavia yeni nesliyle Türkiye‘de

Skoda, merakla beklenen yeni nesil Octavia modelini, yeni marka yüzü Mehmet Günsür ile yaptığı lansman etkinliğinde tanıtarak Türkiye’de satışa sunmaya başladı. Kendine özgü dikkat çekici tasarımı, yenilikçi teknolojileri, geniş iç hacmi ve konforuyla öne çıkan Octavia, lansmana özel olarak 299.800 TL’den başlayan fiyatlarla showroomlardaki yerini aldı.

Skoda’nın yeni tasarım diline sahip olan Octavia, zaten dünya çapında bilinen yüksek kalitesini daha ileriye taşıdı. Dördüncü nesil Octavia, önceki nesilden daha büyük ve daha fazla yaşam alanı sunarak sınıfındaki standartları yeniden belirledi. Baştan aşağıya değişen yeni kabin, yüksek fonksiyonelliği, yüksek kaliteye sahip materyalleri ve birçok akıllı özelliği içeriyor. Octaviatüm bu özellikleri daha çevreci ve verimli motorlarla birleştirerek iddiasını artırıyor.

“Ocak Ayında Bu Fırsatlar Bulunamayacak“

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar yeni Octavia’nın tasarım, donanım ve estetik özellikleriyle filo aracı olmanın dışında bireysel müşterilerin ve ailelerin de ihtiyacını karşılayacak iddialı bir otomobil olarak karşımıza çıktığını belirterek “Octavia’da yaklaşık 1 yıldır eski seride üretim yoktu ve bir süredir bu önemli segmentte müşterilerimize yanıt veremiyorduk. Ancak şimdi yılsonunda verdiğimiz sözü yerine getirerek yeni Octavia’yı pazara sunuyoruz. Octavia bizim için çok önemli bir model ve gelir gelmez pazardaki yerini alacağını düşünüyoruz. Yeni Octavia’yı çok özel fiyatlarla pazara sunuyoruz. 2021 yılında Ocak ayında müşterilerimiz bu fiyatlarla ulaşamayacaklar. O yüzden bu fiyatlardan aracı almak bir avantaj. Biz bu aracı yılsonunda getirmenin risk değil, müşterilere karşı bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Bu avantajdan herkes faydalansın istedik.” dedi.

“Hedefimiz ilk 5 içinde yer almak”

Başar, genel Pazar değerlendirmesinde “Aralık ayı Kasım ayına göre biraz daha zayıf görünüyor. Bununla birlikte binek pazarının 610 bin civarında gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Skoda olarak ise, yılı 25 binde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu Skoda markası olarak sizinle yüzde 4 Pazar payı ve 25 bin adetlik satışların gerçekleştiği son yılımız ve basın toplantımız olabilir. Biz 2020’ye 3 modelle başladık ve pazar payımızı korumayı başardık. 2021’de ise 7 modelimiz olacak. Yüce Auto-Skoda’nın şimdiye kadarki en yüksek pazar payını görmeye hazırlanmalısınız. 40 bin Skoda araç satışı hedefliyoruz. Artık yeni hedefimiz yüzde 7 Pazar payıyla ilk 5 marka içerisinde olmak. Octavia bu hedefimizde en önemli modelimiz olacak. 2021 yılı için Octavia’nın 20 bin adetlik bir potansiyelimiz olduğunu görüyoruz ve segmentinde yüzde 12 lik bir pay elde etme hedefimiz var. 2021 yılı için toplam Pazar öngörümüz ise 550 bin adetler civarı. Pazarın bir miktar küçüleceğini öngörüyoruz. Hacim olarak küçülen ama bizim büyüdüğümüz bir yıl olacak” şeklinde konuştu.

“2021 Bol kampanyalı bir yıl olacaktır”

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar sözlerini “2021’de pazar koşullarının bol kampanyalı, özellikle faiz kampanyaları ile desteklenmiş bir yıl olacağını tahmin ediyorum. Müşterilerimizin bol çeşit bulacağı ve daha kazançlı alışverişler yapacağı bir yıl olacağını tahmin ediyorum. Bu sadece bizim için değil tüm rakipler için de aynı olacağını düşünüyorum” şeklinde tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir