3 Şerit

Vettel, Ferari’den Ayrılıyor!

4 Kez dünya Formula1 Şampiyonu Sebastian Vettel ve Ferrari 2020 sezonu sonunda artık birlikte çalışmayacaklarını açıkladı.

Formula 1’e 2007’de BMW-Sauber takımı ile giriş yapan ve RedBull Racing ile 4 kez üst üste şampiyon olan Sebastian Vettel’in F1’de en uzun süredir bulunan ve ikonlaşmış Ferrari takımı ile sözleşmeyi uzatmayacağı bildirildi. Açıklamada bulunan Mattia Binotto verilen kararın karşılıklı olduğunu ve ayrılma zamanının geldiğini açıkladı. Ferrari takım patronu Binotto aynı zamanda  Vettel ile ayrılmanın çok zor bir karar olduğunu da ekledi.

Vettel’in yerine kim geçebilir?

 

Vettel’in Ferrari’den ayrılışıyla birlikte padoktaki en gözde koltuklardan biri boşalmış oldu. Peki Vettel’in koltuğu için kimler düşünülüyor?

Ön plana çıkan isimler arasında İspanyol Carlos Sainz JR var, Şu anda McLaren ile yarışan Sainz Ferrari nin isteyebileceği isimlerden biri. Tabi Sainz’ın McLaren’den ayrılması muhtemel olarak Ricciardo’nun da McLaren’e geçmesini tetikleyebilir.

Ferrari’nin listesinde olabilecek bir diğer isim ise Avustralya’lı Daniel Ricciardo, Vettel’in 2014 sezonunda RedBull’daki takım arkadaşı Ricciardo yeteneği ve kişiliği ile kendinden bolca bahsettiren bir pilot. Şu anda Renault Sport fabrika takımıyla yarışan Ricciardo’nun Renault’nun performansından memnun olmaması muhtemel. RedBull ile 7 yarış kazanan Avustralyalı’nın 2019 sezonunda Renault ile fazla 4. Olabilmişti (Monza/İtalya)

Şu anda Alfa Romeo ile kontratı bulunan ve padoktaki tek İtalyan pilot olan Antonio Giovinazzi de Ferrari’nin isteyebileceği bir isim. Alfa Romeo ve Ferrari’nin yakın olduğu bilinmekte ve İtalyan dev takımın bir İtalyan pilot istediği de aşikar zira Alfa Romeo bir anlamda Ferrari için geliştirme takımı olarak kullanılıyor. (Aynı Alpha Tauri-RedBull ilişkisi gibi) Ancak geçmişinde genç pilotlara yer vermekte ketum davranan Ferrari’nin aynı anda iki genç pilotla piste çıkması çok muhtemel görünmüyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir