3 Şerit

Toyota Yaris Cross’tan online dünya lansmanı

Toyota’nın SUV modeli RAV4’ün geleneksel yapısı ile kompakt modeli Yaris’in DNA’sını bir araya getiren B SUV modeli Yaris Cross’un dünya lansmanı online olarak gerçekleştirildi. 

Toyota, tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını dolayısıyla alınan önlemler çerçevesinde daha önce Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilemeyi planladığı Yeni B-SUV modelinin dünya prömiyerini online platformda gerçekleştirdi.

Toyota’nın 4. nesil Hibrit teknolojisine sahip olan bu yeni kompakt SUV modeli, yerden yüksek yapısı ve akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Avrupa’da tasarlanan ve geliştirilen Yaris Cross modeli, Fransa’da üretilecek ve yıllık 150 bin adetlik bir üretim hacmine sahip olacak. 

Dünya prömiyeri gerçekleştirilen yeni model, 2021 yılında Avrupa yollarında olacak. 1.5 litrelik benzinli motor ve 4. nesil hibrit motora sahip olan Yaris Cross, 116 beygir güç üretebiliyor. 

4.180 mm’lik uzunluğa ve  1.560 mm’lik yüksekliğe sahip olan Toyota’nın yeni B-SUV modeli Yaris Cross’un yerden yüksekliği standart Yaris’e göre 30 mm daha fazla.

Modelin; Toyota’nın Avrupa’daki başarısını artıracağı ve 2025’te Avrupa satışlarının yüzde 30’unu temsil etmesi bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir