3 Şerit

Tarihi köklere sahip yepyeni bir BMW; R 18

Yeni R 18 ile BMW, artık cruiser segmentine giriyor. Daha önce başka hiçbir BMW motosikletinde olmayan özelliklere sahip bu model hem teknik hem de tasarım olarak tarihsel BMW motosiklet geleneğine uygun. Boxer motor bloğuyla dikkat çeken model Bavyeralı üreticinin ilk cruiser modeli olarak gözleri üzerinde topluyor.

Klasik tasarım anlayışına sahip yeni modeli R 18 ile yepyeni bir sınıfa adım atan BMW, sektörde dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor. 1802 cc’lik boxer motora sahip yeni R 18, aynı zamanda BMW R 5 gibi tarihi modellerinden tasarım özellikleri taşıyor.  Yeni R 18 ile BMW motosiklette artık cruiser segmentine giriyor. 

Yüksek tork ile tüm zamanların en güçlü BMW boxer motoru
BMW R 18, yeni geliştirilen 2 silindirli büyük hacimli boxer motoru ile yüksek tork verileri sunuyor. Hem etkileyici görünümü hem de teknolojisi ile bu modelde, BMW’nin 1923 yılında üretime başlamasından bu yana ilham verici bir sürüş deneyimi sunan geleneksel hava soğutmalı boxer motorlarının devamını ortaya koyuyor. 1802 cc’lik motor hacmi ile şu ana kadar motosikletlerde kullanılan en yüksek torka sahip boxer motor da bu motosikletin kalbinde yer alıyor. R 18, iki silindirli bu motor bloğu ile 91 beygir güç ve 150 Nm tork üreten bir canavar olarak dikkat çekiyor. 

3 sürüş moduna sahip

Sürüş keyfini en yüksek seviyede sunmak için ASC (Otomatik Stabilite Kontrolü, devre dışı bırakılabiliyor) ve MSR (tork kontrolü) gibi elektronik sistemlere ek olarak bu sınıfta pek de alışılagelmiş olmayan şekilde “Rain”, “Rock” ve “Roll” olarak isimlendirilen üç farklı sürüş modu da bu motosiklette sunuluyor. Bütün bunların yanında Hill Start Control sistemi ile de yokuş kalkışlarında rahatça hareketlenmeyi sağlayan motosiklet. Teknolojik özellikleri ile göz dolduran retro tasarımlı bir cruiser olarak göz dolduruyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir