3 Şerit

Yeni Kia Sorento yüzünü gösterdi

Yeni Kia Sorento’nun 2020 Cenevre Motor Show’da ilk gösteriminin yapılmasından önce resmi fotoğrafları gün yüzüne çıktı.

Sorento’nun önceki nesillerinin sağlam ve sert görünümlü estetiğini korumaya çalışan ve daha iddialı bir bir tasarım anlayışıyla ilerleyen Kia, Sorento’yu Amerikan otomobillerinin köşeli hatlarına benzer tasarımı ile gün yüzüne çıkarttı.

Şık görünümü ile dikkat çeken Sorento’nun yeniden tanımlanmış tasarımı ve daha keskin çizgileri onu yuvarlak kenarlı selefinden daha agresif bir görünüme kavuşturmuş. 

Profilden bakıldığında daha uzun görünecek bir tasarım anlayışıyla bezenen yeni Sorento’nun iç mekanında ise 7 koltuklu yapısı, geniş iç mekan tasarımı ile birleşerek ailelere yönelik bir SUV olduğunu da ortaya koyuyor. 

Sorento, Seltos, Stonic, Sportage ve Telluride’yi de içeren Kia’nın yenilenmiş küresel SUV serisinin lokomotifi olarak yer alıyor. Yeni model, Kia’nın Kore, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki küresel tasarım ağındaki üç tasarım stüdyosunun arasındaki ortak çalışmalarının bir sonucu olarak ortaya çıkartıldı. Dördüncü nesil modeli tamamen yeni bir platforma dayanan Sorento, orta ölçekli SUV segmentinde standartları yükselterek, pratiklik, verimlilik ve kaliteyi bir arada sunmayı hedefliyor.

Yeni Sorento, 3 Mart 2020’de ilk kez Cenevre’de sahneye çıkacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir