3 Şerit

Amatör bisiklet sezonu Antalya’da açıldı!

2019 yılı amatör bisiklet sezonu Antalya’da düzenlenen AKRA Gran Fondo ile açıldı.  92 ve 61 kilometre olmak üzere iki farklı parkurda düzenlenen yarışta, uzun parkurda İsmail Çavuşoğlu, kısa parkurda ise Ahmet Can Aslan birinciliği elde etti.

Antalyalılar, 21-24 Şubat tarihlerinde düzenlenen Tour of Antalya powered by AKRA’nın yanı sıra ikinci kez düzenlenen AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum ile spor ve eğlencenin bir arada olduğu günler yaşadı.

Büyük bir kısmı yoğun yağış altında geçmesine karşın toplamda uzun ve kısa parkurlara 600’ün üzerinde sporcu katılım gösterdi. Yarışlarda 92 kilometrelik uzun parkuru 2 saat 24 dakikada tamamlayan İsmail Çavuşoğlu ve 61 kilometrelik kısa parkuru 1 saat 34 dakikada bitiren Ahmet Can Aslan birinci oldular.

AKRA Gran Fondo’da bir şampiyon!

Antalya’da ikinci kez düzenlenen ve geçtiğimiz sene startının eski Giro D’italia (İtalya Bisiklet Turu) şampiyonlarından Ivan Basso ile verildiği AKRA Gran Fondo’nun bu sene yine bir şampiyon konuğu vardı. Bu yıl da uzun parkur yarışına, 2 defa Giro D’Italia şampiyonu olan İtalyan sporcu Gilberto Simoni de katıldı ve kendi yaş kategorisinde derece elde etti. 

Velomaris Team & IP Hotels iki kürsü elde etti

Marmaris’te geçtiğimiz yıl kurulan ve kısa bir zamanda 20 sporcu sayısına ulaşan Velomaris Team & IP Hotels takımı bu sezonun ilk yarışında 15 sporcusu ile katılarak gövde göstersi yaptı ve iki yarışçısı ile podyumda yer almayı başardı. 61 km’lik parkurda 02:12:45’lik derecesi ile 65 yaş üstü kategorisinde ikincilik kürsüsüne Mehmet Ali Tanaydı çıkarken uzun parkurda 02:49:12’lik derecesiyle Cüneyt Özcan genel klasmanda 23. sırada yer aldı ve 45+ kategorisinde ikincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. 

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Bisiklet Turu (Tour of Antalya) ve AKRA Gran Fondo Antalya’nın ikincisini başarıyla düzenlediklerini söyledi.

AA muhabirine açıklamalar yapan ve geçen yılki yarışlardan sonra yabancı ülkelerden çok sayıda başvuru aldıklarını belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı; “Bu tür organizasyonlarla Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunuyoruz. Bir taraftan bisiklet sevgisini, hareketli ve sağlıklı yaşamı öne çıkarırken, diğer taraftan enerji tasarrufuna da dikkati çekiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Akra Gran Fondo’ya bir polis damga vurdu

Sezonun ilk amatör bisiklet yarışı olan AKRA Gran Fondo Antalya’da yarışın yaklaşık 70. kilometresinde yol gösteren görevli bir polisin ön grupta giden yaklaşık 25-30 kişilik bir sporcu grubunu ters yöne göndererek parkurdan çıkmalarına sebep olmalarından sonra organizasyon eleştirilerin odağı oldu. Bu hata kürsüde bazı değişimlere de sebep oldu. Ön grup 92 km’lik uzun etabı yanlış yönlendirme sebebiyle 106 km yol kat ederek tamamladı.

Yarış organizatörü ARGEUS tarafından yanlış yönlendirilen sporculardan özür dileyerek yapılan açıklamaya göre;”Yanlış rotaya saptırılan sporcular katılacakları bir sonraki yarışta katılım ücreti ödemeyecekler.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir