3 Şerit

Honda Civic, Dizel Motora Kavuştu

Honda, Türkiye fabrikasında üretimini gerçekleştirdiği Civic Sedan için, benzinli ve LPG’li versiyonların ardından tüketicilerin uzun zamandır talep ettiği 1.6 litre i-DTEC dizel motor seçeneğini de ürün gamına ekledi.

Dizel motorlu versiyonların kabin içi ve dışında ayırt edici özellikleri, bagaj kapağındaki i-DTEC logosu ve tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunulan dijital gösterge paneli. Opsiyonel olarak sunulan spor paket ise, sürüş karakteri fazla sportif olmasa da, kardeşi Civic RS’e benzer bir görünüme sahip. 

Daha önce hemen her modelini deneyimleme şansını bulduğumuz Civic için, dizel motorun getirdiği farklılıklar dışında söylenecek yeni bir şey bulmak kolay değil. Dolayısıyla konuyu doğrudan 1.6 litrelik i-DTEC güç ünitesine getirmek gerekiyor. Honda’nın tamamen yeni olduğunu belirttiği bu motor, 120 hp güç ve 300 nm tork üretiyor. Motorun sürüş karakterinden oldukça memnun kaldık. Ara hızlanmalarda hiç bir sorun yaşamayan bu motor, yüksek hızlara çıkmak istediğimizde de oldukça istekli bir karakter sundu. İlk etapta tek seçenek olarak sunulan 6 ileri manuel şanzımanın vites geçişleri oldukça rahat ve net bir şekilde gerşekleştirilebiliyor. 9 ileri otomatik şanzıman seçeneği ise Temmuz ayında tüketicilerle buluşacak.

Honda mühendisleri, bu motoru geliştirirken yakıt ekonomisini ve konforu ön planda tutmuş. Titreşimi azaltmak üzere çelik piston kullanımı gibi uygulamalar ile motor sesi oldukça makul seviyelerde tutulmuş. Yakıt tüketimi konusunda da yapılan çalışmalar meyve vermiş, markanın iddiası, 100 kilometrede 3.4 litre. Bu verilere gerçek hayatta ulaşmanın pek mümkün olmayacağı açık, fakat fazla emek harcamadan 5lt/100km civarı tüketim seviyesini görmek mümkün olacaktır.

 

Civic Sedan Dizel, Elegance ve Executive donanım seviyeleriyle tercih edilebilecek. Elegance donanım seviyesinde otomatik yanan farlar, adaptif hız sabitleme sistemi, ısıtmalı ön koltuklar, Honda Connect bilgi ve eğlence sistemi, çift bölgeli otomatik klima, 17 inçlik alaşım jantlar, ön ve arka park sensörleri ve geri görüş kamerası sunuluyor. Ürün gamının tepe noktasını oluşturan Executive donanım seviyesinde ise deri döşeme, LED ön farlar, uyumlu akıllı telefonlar için kablosuz şarj, Garmin uydu navigasyon, ısıtmalı arka koltuklar ve 10 hoparlörlü 452 watt gücündeki ses sistemi bulunuyor. 

 

Civic Sedan Dizel, 24 Şubat 2018 tarihinde tüketicilerle buluşacak. Fiyatlar Elegance donanımı için 121.000 TL, Executive donanımı için ise 130.000TL olarak belirlenmiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir