3 Şerit

Super Cub Serisi’nin 100 milyonuncu adedi kutlandı

Honda Motor Co. Ltd. bugün, Honda Super Cub serisi motosikletlerin dünya çapında toplam üretiminin 100 milyon adede ulaştığını açıkladı ve Japonya’da Super Cub’ın üretildiği Kumamoto Fabrikası’nda, Başkan ve CEO Takahiro Hachigo’nun da katıldığı bir kutlama töreni düzenledi.

Birinci nesil Super Cub C100’ün seri üretimi, Ağustos 1958’de Tokyo’nun kuzeyindeki Yamato Fabrikası’nda başlamıştı. Hemen yakalanan satış başarısı, aracın sahip olduğu bir dizi özellikten kaynaklanıyordu: yüksek performanslı 50cc’lik 4 zamanlı motorunun dayanıklılığı ve verimliliği (o sıralarda yaygın olan 2 zamanlı motorların aksine), alçak tabanlı şasiye dayanan benzersiz tasarımı, çalışması için elciğe gerek olmayan santrifüjlü debriyajı ve geniş diz koruma.

Honda Celebrates 100 Million Unit Global Production Milestone for Super Cub Series Motorcycles

Yaşanan çeşitli gelişmelere rağmen, temel konsept, mevcut modellere taşınan benzersiz tarzı, birinci nesil Super Cub’ın piyasaya sunulmasından bu yana hiç değişmedi. İkonik tasarımı sayesinde, Super Cub 2014 yılında Japonya’da üç boyutlu bir marka tescili elde eden ilk araç olmuştur.

Şimdilerde Honda, dünya çapında 15 ülkedeki 16 tesiste Super Cub serisi motosikletler üretiyor. Bu motosikletler 160′ tan fazla ülkede satışa sunuluyor ve müşteriler tarafından keyifle kullanılıyor.

Honda Motor Co., Ltd.’nin Başkanı ve Temsilci Direktörü CEO Takahiro Hachigo katıldığı törende şunları ifade etti:
“Japonya’da yaratılan Honda Super Cub, müşterilere yaşam potansiyellerini artırmanın keyfini yaşatarak ve onları ön planda tutan ürün geliştirme konseptinden asla taviz vermeyerek Honda’nın dünya çapında insanlara hizmet etmeye dair tutkusunu somutlaştırıyor. Bunun sonucu olarak, Super Cub serisi tüm dünyada müşteriler tarafından beğeniyle karşılandı ve dünya çapındaki toplam üretiminde 100 milyonuncu adede ulaşmayı başardı. Honda, değişen zamanın başını çekmeye ve müşterilerimizin beklentilerinin ötesine geçen ürünler sunmaya devam edecek.”

Honda Celebrates 100 Million Unit Global Production Milestone for Super Cub Series Motorcycles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir