3 Şerit

Opel Crossland X, Temmuz’da Türkiye’de

Citroen C3 Aircross ile aynı platformu paylaşan ve markayı B segmentinde temsil edecek yeni model, Opel’in Mokka X ile hayata geçirdiği X ailesinin ikinci üyesi.

Crossland X, 4,21 metrelik uzunluğu ile Opel Astra’dan 16 cm daha kısa, diğer taraftan 10 cm daha yüksek. Bu fark yolculara daha yüksek bir oturma pozisyonu, daha ferah bir görüş ve daha yüksek baş mesafesi sağlıyor. Opsiyonel olarak sunulan panaromik cam tavan da ferahlık hissine katkı sağlıyor. Crossland X iç mekanında ferah bir yaşam alanı sunarken kompakt boyutları ile şehir yaşamına tam uyum sağlıyor.

Crossland X’in fonksiyonel crossover tarzı sadece yükseltilmiş oturma pozisyonu ile sınırlı değil. Ön ve arka kesimlerde geniş ve ferah iç mekan, 60/40 katlanan ve 15 santimetre ileri-geri kaydırılabilen arka koltuklar ihtiyaca göre daha fazla bagaj hacmi ya da arka tarafta daha fazla diz mesafesi sağlıyor. Arka koltuk konumuna göre sınıfında lider 520 litreye kadar ulaşan bagaj hacmi (arka koltukların katlanması ile maksimum 1255 litre) ile farklı ihtiyaçlara tam cevap verebiliyor.

Ekonomi ve verimliliği ön plana koymayı hedefleyen motor seçenekleri de Crossland X’in dikkat çeken özelliklerinden. Ülkemizde satışa sunulacak motor/şanzıman seçenekleri ise 1.2 81 hp 118 Nm 5 ileri manuel, 1.2 110 hp 205 Nm 6 ileri otomatik benzinli ve 1.6 99 hp 254 Nm 5 ileri manuel dizel şeklinde.

Türkiye’de Enjoy ve Excellence donanım seviyelerinden sunulacak Crossland X, günlük sürüşü daha güvenli ve daha konforlu kılmak için teknolojik yeniliklerle donatılmış. Full adaptif LED Farlar ve viraj aydınlatması, uzun far desteği ve otomatik seviyelendirme; seyredilen yolu optimal şekilde aydınlatıyor. Opsiyonel olarak sunulacak Head Up Display ise hız, navigasyon ve destek sistemlerinin bildirilerini ön cama yansıtarak dikkat dağılmalarını en aza indirmeyi sağlıyor.

Opel Eye ön kamera çeşitli verileri işleyerek, trafik işaret tanıma ve şerit takip sistemi gibi sürüş destek sistemlerinin temelini sağlıyor. Eğer sistem sürücünün şeritten istemsiz olarak ayrıldığını algılarsa sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor. Yaya tespit edebilen ve acil fren sistemine sahip ön çarpışma uyarı sistemi kazaların önlenmesine yardımcı oluyor. Sistem sadece sesli ve görsel uyarı vermiyor; aynı zamanda da öndeki araçla aradaki mesafe hızlıca kapanır ve sürücü buna tepki vermezse kendiliğinden fren yapıyor.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, markanın otomobille ilgili hedeflerini:  “Şehir trafiğine uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış, B SUV ve crossover modellerine talep ciddi şekilde artıyor. Havalı, SUV’lerden ilham alan tasarımı, çarpıcı bağlantı özellikleri ve kullanışlı yapısı ile yeni Crossland X, sınıfında Mokka X’in yanında liderlik için ikinci güçlü adayımız olacak” şeklinde anlatıyor. 

Crossland X, Temmuz ayında Türkiye pazarına giriş yapacak. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir