3 Şerit

Velotürk Granfondo Adana iptal edildi

GrandFondo severlerin heyecanla beklediği 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Veloturk GranFondo Adana ayağı iptal edildi.

GrandFondo severlerin heyecanla beklediği Adana ayağa Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığıyla yapılan görüşmelerden sonrasında güvenlik gerekçesiyle iptal edilme kararı verildi. Organizasyonun her şeyi tamamlanmış, katılımcıların ödemeleri yapılmıştı. Yarışa günler kala iptal edilmiş olması herkesi üzdü. Velotürk’ün yayınladığı bir bildirgeyle iptal kararının neden verildiği açıklandı. Ödemesini yapmış olan katılımcıların mağduriyet durumları açıklandı.

 

İşte Velotürk’ün yapmış olduğu açıklama:

 

Değerli Veloturk Destekçileri ve Bisikletseverler,

10 Mayıs tarihinde Adana Valiliği koordinasyonunda düzenlenen toplantıda güvenlik gerekçesi ile 14 Mayıs 2017 tarihinde Adana’da düzenlenmesi planlanan ve hazırlıkları tamamlanan Veloturk GranFondo Adana yarışının Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı görüşü üzerine Adana Valiliği tarafından iptaline karar verilmiştir.

2015 Eylül ayında Kapadokya Gran Fondo’sunu düzenleyerek Türk amatör bisikletçilerine yarışacak bir imkan sağladık. Aynı zamanda, ödenen kayıt ücretleriyle de ihtiyacı olan çocuklara sayenizde bisiklet hediye edebildik. 2016’da ise Kayseri’de ve ardından yaklaşık 1000 sporculuk bir katılımla Çeşme’de iki Gran Fondo daha düzenledik. Bisiklet yarışı organize etme konusunda Türkiye’nin en tecrübeli kuruluşu Argeus Travel da bu konuda partnerimiz oldu. Hepiniz geldiniz, destek verdiniz, yarıştınız. Sizlerden takdir ve teşekkür almanın gururunu yaşadık. Bizim arkamızdan ülkede başka amatör yarışlar da yapılmaya başlandı, bisiklet sporuna amatör seviyede de olsa katkı yapma fırsatı bulduk.

Sizlerden aldığımız bu pozitif geri dönüşlerle bu sene de Gran Fondo düzenlemeye devam etme kararı aldık. Bunlardan birini Adana’da düzenlemeye karar verdik. Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi ilgisi ve desteğini aldık. Ayrıca Türkiye’nin farklı bir coğrafyasında, bu kez düz ve süratli bir parkurda yarışma deneyimini amatör sporculara ve destekçilerimize yaşatmayı amaçladık. Bu amaçla, Adana’da bisiklete binenlerle uzun uzun parkur değerlendirmesi yaptık, yarışmanın hedeflerine uygun bir rota belirledik. Ardından Valilik ve İl Spor Müdürlüğü’ne giderek çeşitli görüşmeler yaptık, parkurun onayını aldık. Devletin konuyla ilgili organlarından da hazırlık sürecinde destek ve yardım aldık. Bu gelişmeler üzerine Adana İl Spor Müdürlüğü’nün başvurusuyla resmi yarış başvurumuzu Federasyon’a ilettik ve onay aldık. Yeni belirlenen ciddi bir harç miktarını dahi yatırdık. Uzun hazırlık periyodu ardından son aşama koordinasyon toplantısı yapıp emniyet ile ilgili konularda görev paylaşımı tamamlamaktı. Dün ve bugün Adana’da bu toplantıları yaptık. Ancak Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı parkurda güvenliği sağlayamayacaklarını konudan sorumlu Sayın Vali Yardımcısı’nın da bulunduğu bir toplantıda ifade ettiler. Tüm önerilerimize ve ikna çabalarımıza karşın Valiliğin son kararıyla yarışımız iptal edildi.

Yarışa kayıt yaptırmış her bir destekçimize kayıt ücreti geri ödenecektir. Geri ödeme istemeyen katılımcılarımız otomatik olarak 5 Kasım 2017’de yapılacak Çeşme Gran Fondo’ya kayıt olmuş sayılacaklardır.

Ayrıca bu yarış için uçak ve otobüs bileti alanların mağduriyetlerini de gidermek için çalışmalara başladık. Bu konuda Argeus Events’in +90 384 341 46 88 no’lu telefonuna veya info@granfondoadana.com adresine başvurmanızı rica ederiz. Yarışamayacak olmanın burukluğu dışında bir olumsuzluk yaşamamanız esas amacımızdır.

Özel spor organizasyonları yapmanın zorluğu konuya hakim herkes tarafından bilinmekte ama Veloturk ve Argeus Travel & Events olarak bu konudaki çabamız sürecek. Bu konuda bizim yanımızda olmak isterseniz Veloturk Çeşme GF’suna katılmanızı gönülden dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir