3 Şerit

Lastik patlama derdine son!

Bridgestone’un geliştirdiği yeni teknoloji bisiklet lastikleri ile havaya ihtiyaç duymadan çalışabilen bisiklet lastiği geliştirildi. Bunun için, tekerleğin aerodinamik yapısından yararlanılıyor.

Bisiklet sürmeyi seven herkesin en korkulu rüyası lastiğinin patlaması. Tecrübeli bisikletçiler bu konuda daha sakin olsalar da daha tecrübesiz günlük kullanımda bisiklete binenler sürüş sırasında lastiğim patlarsa ne yaparım korkusuyla istedikleri kadar mesafe gidemiyorlar çoğu zaman. Çeşitli bisiklet toplulukları, bisiklet satıcıları dönem dönem lastik değişimi konusunda eğitimler verseler de o korkuyu içimizden atamıyoruz bir türlü. İşte buna bir çözüm geliyor. Çocukluğumuzdaki dolma lastikler gibi artık lastiğimiz patlayacak diye korkmadan bisiklete binebileceğiz.

Bisiklet lastiğini gördüğünüzde bile konforunu hissedebileceğiniz “air-free” lastik duyuruldu. Sürekli patlayan lastik derdine son verecek bu ürün, engelleri çok daha başarılı bir şekilde geçecek ve en önemlisi bir daha lastik patlama derdine neden olmayacak.

Normalde ağırlığı dengelemek için kullanılan içi hava dolu lastikler yerine ağırlığı korumak için lastiklerin iç tarafı boyunca uzanan eğimli parmakları kullanan lastik, tel ve kauçukta kullanılan termoplastik reçine üzerinde gidiyor. Bu yeni lastikler, eskilere nazaran çok daha az bakım gerektiriyor ve patlama derdi olmadığı için sizi yarı yolda bırakmıyor.

Aslında havasız lastikler kavramı yeni değil. 2013 yılında Tokyo merkezli lastik şirketi Bridgestone, küçük, akıllı otomobil boyutundaki araçlar için konsept lastiklerini açıklamıştı.

Lastiklerin tasarımı da aerodinamik yapısını gözler önüne seriyor. İlerleyen dönemde bu tarz patlamaya karşı tasarlanmış lastikler geleneksel şişme lastiklerin yerini alabilirse, daha uzun süreli daha sıkıntısız sürüşler gerçekleştirilebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir