3 Şerit

BMW’den R 1200 GS xDrive Hybrid sürprizi!

BMW Motorrad, 1 Nisan günü motosiklet dünyasına şaka gibi bir açıklamada bulunarak  R 1200 GS modelinin iki tekerlekten çekiş sistemine sahip olan xDrive Hybrid modelinin açıklamasını yaptı. BMW bu motosiklet ile dünyanın ilk, iki tekerlekten çekiş sistemine sahip Hibrit motosikletini yaratmış oldu.

Açıklamanın 1 Nisan gününe denk gelmesi sebebi ile motosiklet dünyasında “April Fool” yani şaka olarak algılanan bu haber ile BMW gündeme damgasını vurdu. BMW’nin GS modellerinin klasikleşmiş iki silindirli boxer motoru ile arka tekerleklere verilen güce ek olarak bu yeni modelde bir de elektrik motoru yer alıyor. R 1200 GS xDrive Hybrid, bu sayede hem iki tekerleğe birden güç verebiliyor hem de çok düşük hızlarda yalnızca elektrik motorunun gücü ile ilerleyerek  emisyon salımını da minimuma indiriyor.

R 1200 GS xDrive Hybrid: dünyanın ilk 2 tekerlekten çekiş sistemine sahip seyahat endurosu.

P90252895-highResR 1200 GS xDrive Hybrid’in lanse edilmesi ile BMW markası motosiklet tarihinde yepyeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Efsanevi R 1200 GS altyapısı ile ortaya çıkartılan bu yepyeni model, 125 hp güç üreten iki silindirli boxer motorun yanı sıra 45 hp güç üretebilen bir de elektrikli motora sahip olacak. Bu sayede toplam ortaya çıkarttığı güç 170 hp’ye ulaşacak ve iki tekerleğe birden güç aktarması sayesinde de her koşulda başarılı bir sürüş dinamiği sunmayı hedefliyor.

Özellikle off-road koşulları için çok önemli bir yenilik olarak dikkat çeken bu teknolojide BMW markası otomobilden gelen teknolojileri bu motosiklette kullanıyor. xDrive sistemini 1200 GS modeline adapte eden BMW, otomobillerde olduğu gibi otomatik olarak veya manuel olarak tüm tekerleklerden çekiş sistemine geçebiliyor. Ön tekerleklere 45 hp’lik gücü veren elektrik motoru istendiği zaman aktif hale getirilebiliyor.

Yağmurda, çamurda hatta karda dahi başarılı performans sunmak ve güvenlik sağlamak için tasarlanan bu teknoloji motosikletin üzerindeki LCD ekran ile kontrol edilebiliyor ve takip edilebiliyor.

Akıllı diskler sayesinde optimize edilmiş frenleme

Bütün bu özelliklerinin yanında xDrive Hybrid teknolojisi frenlemeyi de olumlu yönde etkiliyor. BMW ABS sistemine adapte edilen geliştirilmiş disk sayesinde bu motosiklet frenlemelerde de gidişte gösterdiği başarılı performansı sunmayı hedefliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir