3 Şerit

Yamaha’dan 3 silindirli Adventure motosiklet sürprizi!

Japon motosiklet üreticisi Yamaha yeni bir adventure motosiklet üzerinde çalışmalar yürütüyor. Tamamen yeni bu model, 900cc’lik 3 silindirli bir arazi motosikleti olarak dikkat çekiyor. Triumph Tiger ailesi, BMW’nin GS modelleri ve Honda Africa Twin’in karşısına konumlandırılacak bu modelin kalbinde ise MT-09 motor bloğu yer alacak.

header-yamaha-mt-09Tenere ailesinin artık oldukça eski kalması, tek silindirli XT660Z Tenere’nin Euro 4 normları ile uyum sağlayamıyor olması Yamaha’yı yepyeni arayışlar içerisine sokmuştu. Geçtiğimiz aylarda bizim de buradan duyurduğumuz gibi Japon üretici ilk olarak 660 Tenere’yi iki silindirli MT-07 motor bloğu ile buluşturarak hem Euro 4 normlarına uygun hem de daha güçlü bir motosiklet haline getirme çalışmalarına başlamıştı. Bu dedikoduları çekilen “spy” fotoğraflar izledi.

Şimdi ise fabrikanın içerisinden alınan yeni haberler Tenere ailesinin tıpkı markanın sport touring modelleri Tracer 700 ve Tracer 900’de olduğu gibi MT motor blokları ile buluşacağını doğrular nitelikte.

8088-14210

MT-09’un 3 silindirli motor bloğu yeni tasarlanacak adventure motosikletin kalbinde yer alacak

İlk olarak ortaya atılan 110 hp’lik YXZ1000R motor bloğunun yeni off road serisinde kullanılacağı iddiaları yalanlandıktan sonra yeni haber MT-09’un 3 silindirli 900 cc’lik motor bloğu ile tamamen yeni bir off-road motosikleti yaratılarak rakiplerinin güçlü olduğu 800-1000 cc adventure motosiklet sınıfında iddialı bir rol elde etmek.

Triumph’un Tiger ailesi ve Honda Africa Twin’e oldukça sağlam bir rakip olmayı hedefleyen bu yeni 3 silindirli büyük arazi motosikleti ile Yamaha bu sınıfta çığır açma peşinde…

Bu haber şu an için yalnızca fabrika içerisinden alınmış bir dedikodu olma niteliğinde kalsa da, Yamaha yetkililerinin resmi olmayan açıklamaları yeni 900cc’lik arazi canavarını doğrular nitelikte. Africa Twin ve Triumph Tiger aliesinin yenilenen iddialı oyuncularına Yamaha’nın bu projesini bir an önce seri üretime geçirerek çok daha geride kalmadan sıkı bir rakip çıkartması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir