3 Şerit

Bajaj Dominar 400 ile liderlik peşinde

Dünyanın en büyük motosiklet üreticileri arasında yer alan Bajaj, 23-26 Şubat’ta Yeşilköy’de gerçekleşecek Motobike İstanbul’da Euro4 normuna uygun yeni ürünleriyle gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Sport segmentindeki büyük başarısının ardından, super sport segmentine de iddialı giriş yapan Bajaj, motosiklet tutkunlarının büyük heyecanla beklediği “Dominar 400” modelini Avrupa’da ilk kez bu fuarda beğenilere sunacak.

Türkiye’nin en önemli fuarları arasında yer alan Motobike İstanbul’da ziyaretçilerinin karşısına Euro4 standartlarına uygun en yeni modelleriyle çıkmaya hazırlanan Bajaj’ın, fuarda sergileyeceği “Dominar 400”, 2017 yılının ikinci çeyreğinde pazarda yerini alacak. Sport sınıfında Pulsar NS 200 ve Pulsar RS 200 ile kısa sürede yüzde 67’lik pazar payı elde eden Bajaj, motosiklet tutkunlarının büyük ilgi ile beklediği “Dominar 400” ile kıyasıya rekabetin yaşandığı super sport segmentinde iddialı olmayı hedefliyor.

Dominar 400 ile Bajaj kalitesini super sport segmentine de taşıyacağını belirten Kuralkan Motorlu Araçlar Satış ve Pazarlama Müdürü Ekrem Ata, Dominar 400’ün süper sport segmentine yeni bir soluk getireceğini belirterek şunları söyledi:

“Super sport segmenti agresif bir şekilde büyüyor. Son 3 yılın değerlendirmesine baktığımızda pazar payları 2013 yılında yüzde 2,35 iken 2016 yılında bu oran yüzde 8,35 seviyesine çıktı. Hem şehir içi, hem şehirlerarası kullanımda çok uygun bir aralık olan 400 cc ile çok iddialıyız. Dominar 400 uzun zamandır merakla beklenen bir modelimizdi. Özellikle güç ve tork değerlerinde çok ideal. Farklı bir tasarıma sahip Dominar 400’ün bir başka dikkat çekici özelliği de çeviklik ile sürüş konforunu bir arada sunması.”

Super Sport’un Yeni Yıldızı

Türkiye pazarında farklı tasarımı ve sahip olduğu teknolojik özellikler ile öne çıkacak olan Dominar 400’de, su soğutmalı 35 HP güç üreten 375cc motor, 6500d/d 35nm torku ve 6 vitesli şanzıman ile 4 valf 3 buji bulunuyor. Aynı zamanda ön ve arka ABS fren sistemi ile güvenli bir sürüş deneyimi sunuyor. Bu sınıfın en yeni modelinde gösterge paneli tamamen dijital hale getirilirken, benzin deposu üzerinde yer alan dijital gösterge ile de dikkat çekiyor.

Kuralkan -Bajaj Speedo Meter

Naked motorun hareket kabiliyetini, adventure spor segmentinin de konforunu sunan Dominar 400, markanın teknoloji, tasarım ve performans açısından ulaştığı noktayı da gösteriyor. Sağlamlıktan ödün vermeden hafiflik elde edilmek için alüminyum parçalar kullanılan Dominar 400, agresif hatları ve önde çift farı ile ilgi çekici bir tasarıma sahip. Mercekli farlar ve led gündüz farlarının bulunan modelde 2 ayrı parça olarak tasarlanan stop lambaları dizayn açısından göz alıcı bir bütünlük sağlıyor.

Dominar 400, ay beyazı, gece yarısı mavisi ve mürdüm renk seçenekleri ile satışa sunulacak.

Tüm Modeller Euro4’e Uygun
Hepsi Euro4 standartlarına uygun olan Bajaj motosikletlerinde, ABS fren sistemi standart olarak bulunuyor. Euro4 standartları gereği tüm modellerde enjeksiyon sistemi ile yakıt tasarrufu sağlanırken, yakıt buharı kontrol sistemi ile de havanın daha az kirlenmesine katkı sağlanıyor. Euro4’un bir özelliği de bu standartların uzun kilometreler boyunca garanti edilebilmesi…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir