3 Şerit

Yeni SEAT Ibiza Tanıtıldı

SEAT, ilk kez 1984 yılında satışa sunduğu ve dünya genelinde 5.4 milyondan fazla satış rakamına ulaşarak markanın en tanınan modellerinden biri olan Ibiza’yı yeniledi. Beşinci nesil Ibiza, ilk kez Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmasının ardından, yılın ikinci yarısında satışa sunulacak.

Tamamen yeni bir model olan Yeni Ibiza, güvenlik, tasarım, performans ve konfor konularında SEAT markasını daha da ileriye taşımak hedefiyle yaratıldı. Ibiza’nın bu iddiasının arkasında yeni MQB A0 modüler platformu var. Volkswagen Grubu’nun küçük hatchback ve crossover’larında kullanacağı bu platformun öncüsü olarak Ibiza seçilmiş.

İç mekan genişliğini artıran Yeni Ibiza, daha sağlam ve güvenli olma hedefinde. Önceki modelden 87 mm daha geniş, 2 mm daha kısa ve biraz daha alçak olan Yeni SEAT Ibiza, boyutlarındaki tüm bu değişikliklerle, güçlü bir yol tutuşu vadediyor.

İz genişliği, ön aksta 60 mm ve arka aksta 48 mm daha geniş olan otomobilde, akslar arasındaki mesafe 95 mm artırılarak 2.564 mm’ye çıkarılmış. Bunun sonucunda içte daha ferah ve dıştan daha geniş olan Yeni Ibiza, yolcularına daha geniş ve konforlu bir yaşam alanı sunacak. Örneğin, arka koltuklardaki diz mesafesi 35 mm artırılırken, öndeki baş yüksekliği 24 mm yükseltildi. 42 mm daha geniş olan koltuklar Yeni SEAT Ibiza’yı, bu konuda sınıfının en iyilerinden biri haline getiriyor. Bagaj da 63 litre genişletilerek toplam kapasitesi 355 litreye çıkarılan bu otomobil, sınıfının en iyisi haline geldi.

Yeni SEAT Ibiza’da Euro6 emisyon yönetmeliğiyle uyumlu olan motorlar düşük yakıt tüketimleri ve emisyon seviyeleri ile de ön plana çıkıyor. Yenilenen benzinli motorlardan 1.0 litrelik 3 silindirli turbo motor 95 hp veya 115 hp güce sahip versiyonlarla sunuluyor. 150 hp güce sahip yeni dört silindirli 1.5 TSI motor ise 2017’nin sonlarında satışa çıkacak. 1.6 TDI dizel motor 95 HP güç çıkışı ile sunulacak. 95 hp ve daha düşük motorlarda 5 ileri manuel şanzımanla sunulacak olan Yeni Ibiza, daha güçlü motorlarda 6 vitesli şanzımana sahip. DSG versiyonları ise 7 ileri şanzımanla sunulacak.

1485933862_Yeni_SEAT_Ibiza__4_

Dört donanım paketi ve en ileri teknoloji

Yeni Ibiza’nın dört donanım paketi, Reference paketiyle başlıyor ve onu Style takip ediyor. En üstte ise FR ve XCellence paketleri yer alıyor. FR ve XCellence paketlerindeki LED iç ortam aydınlatması, kırmızı ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği sunuyor. Ibiza’daki tamamen LED olan aydınlatma (farlar, gösterge paneli, sinyaller ve arka sis lambaları) bu sınıf için yeni bir özellik.

Sürücü destek sistemleri ise Leon ve Ateca’da hali hazırda bulunan donanımlar. Yeni SEAT Ibiza’da yer alan özellikler arasında, Ön Bölge Asistanı, Trafik Sürüş Asistanı, Adaptif Hız Sabitleyici, KESSY Anahtarsız Çalıştırma Sistemi, yeni nesil ön ve arka park sensörleri ve 8” renkli dokunmatik ekran ve geri görüş kamerası bu donanımlar arasında.

Sürücünün gözlerini yoldan ayırmak zorunda kalmaması için kumandalar ve göstergeler, sürücünün çevresinde ve olabildiğince yüksek konumda yer alıyor. Yeni Leon ve Ateca’da olduğu gibi, çalıştırma düğmesi vitesin sol tarafında konumlanıyor.

1485933863_Yeni_SEAT_Ibiza__2_

SEAT tasarım dilinde yeni adım

SEAT’ın tasarım dili yeni Ibiza’da da kendisini hissettiriyor. Otomobilin ön tarafındaki üçgen Full LED farlar Yeni SEAT Ibiza’nın bir bakışta tanınmasını sağlıyor.

Daha uzun olan aks mesafesi ve pencere tasarımları, yeni Ibiza’nın boyutunu öne çıkarıyor. Bagajın güçlü çizgileri ve tamponlar, otomobilin geniş görünmesini sağlayıp ona neredeyse yekpare bir görüntü verirken arkadaki reflektör otomobilin yere daha da yakın görünmesine neden oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir