3 Şerit

Maserati satışlarını Anadolu’da katlayacak

İtalyan lüks marka Maserati, ilk SUV’u Levante ve dizel motoruyla satışlarını yükseltiyor. Geçen yıl 72 Maserati sattıklarını belirten Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “Anadolu’dan talep yüksek. Önce Ankara, ardından da Antalya ve Bursa’ya showroom açıyoruz” dedi.

Tofaş çatısı altında 2005 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Fer Mas, iki markası Ferrari ve Maserati ile hedeflerini büyüttü. Özellikle Maserati’deki satış hedefleri global pazarlarla birlikte Türkiye’de de yükseliyor.

Maserati’nin 2011-2012 yıllarına kadar Ferrari ile benzer çizgide gittiğini ifade eden Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “Maserati daha sonra stratejisini değiştirdi. Tarihinde ilk defa dizel motorlu araçlar üretmeye başladı. Üretim adetlerini ise 6-7 bin adetlerden 30-35 bin adetlere çıkararak daha geniş bir kitleye hitap etmeye başladı” dedi.

Maserati’nin söz konusu stratejisiyle 2013 yılının sonunda efsane modeli Ghibli’yi yeniden yorumlayarak piyasaya sürdüğünü belirten Sinan Saip Bel, “Aynı yıl yeni Quattroporte ve Ghibli showroomlarda yerini aldı. Geçtiğimiz yılın sonundaysa yenilenerek Türkiye’de satışa sunuldu” dedi.

18 Ferrari, 72 Maserati

Fer Mas’ın 2016 satış rakamlarını açıklayan Bel, geçen sene toplamda 18 adet Ferrari satışı yapıp, sahiplerine teslim ettiklerini söyledi. Maserati satışlarının 2016’yı 72 adet satışla kapattıklarını dile getiren Saip Bel, Levante satışlarının önemine özellikle dikkati çekti. 2016 yılının ikinci yarısında pazara sunulan Maserati’nin SUV modeli Levante’nin Türkiye’den yoğun bir talep aldığını vurgulayarak, “Satışlarımızın yaklaşık 30 adedini Levante modelimiz oluşturdu. 2017 yılından beklentimiz Levante’nin satışlarını yaklaşık 60-70 adetlere çıkararak, Ghibli ve Quattroporte adetlerini de korumak olacaktır. Böylece Maserati tarafında ülkemizde toplamda ilk defa üç haneli rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Bel, Ferrari markası içinse bu yıl 15 adetlik satış hedeflediklerini vurguladı.

Ferrari 488 Spider-1

Fer Mas’ın 2016’da 18 adet Ferrari sattı. Satılan Ferrari’lerin altı adedi Coupe, altı adedi de Spider olmak üzere 12 adedini 488’ler oluşturdu.

Önce Ankara sonra Bursa

Maserati’nin dizel motorlu modellerinin gelmesiyle birlikte Anadolu’dan yüksek talep aldıklarını belirten Saip Bel, 2017 yılında Maserati bayilik sistemini devreye alacaklarının müjdesini verdi. Maserati markası için Anadolu’nun farklı noktalarında showroom ve servis noktaları açılacağını söyleyen Sinan Saip Bel, “Müşterilerimizin sesine kulak verip bu sene alanımızı genişletmeye karar verdik. İlk olarak mart ayı sonunda Ankara’da Maserati showroomumuzu hayata geçireceğiz. Ardından Antalya ve Bursa devreye girecek” açıklaması yaptı.

Yeni Modeller Yolda

2017 yılı Ferrari ve Maserati markasında yeni modellerin piyasaya sürüleceğinin de bilgisini veren Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, “Ferrari’de F12 Berlinetta modelinin yenilenmiş versiyonu bu yıl bizleri bekliyor. Bu modeli Mart ayında Cenevre Fuarı’nda görmeyi umut ediyoruz. Maserati’de ise üretimi geçtiğimiz yıl sonlandırılan GranTurismo ve GranCabrio’nun yeni tasarımıyla ilk defa tanışacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir