3 Şerit

Geleceğin bisikleti; LeEco Smart Bike

Günümüzde artık kullandığımız her şey akıllı hale gelirken sırada artık ne var diye düşünmeden duramıyoruz. Telefonlar, bilgisayarlar hatta otomobiller derken şimdi de sıra bisikletlerde. Ces 2017 teknoloji fuarında akıllı bisiklet tanıtıldı. İşte karşınızda LeEco!

Çağımızın olmazsa olmaz kelimesi; akıllı. Akıllı olmayan hiçbir cihazı artık neredeyse kullanmıyoruz. Telefonlarla başlayan bu gelişme evimizdeki küçük ev aletlerinden otomobillere kadar her yerde kullanılıyor. Peki bisikletlerde neden olmasın demişler ve Çinli teknoloji markası Ces 2017’de akıllı bisikleti tanıttı.

leeconun-akilli-bisikletleri-roadLeEco Super bike olarak anılan bisikletlerden ilki LeEco Smart Road Bike (Akıllı Yol Bisikleti) yüksek güçlü Toray T700 karbon-fiberden yapılmış tekerleklere sahip. Bu bisiklet, yaklaşık olarak 8.5kg ağırlığı ile oldukça hafif ve 11 hızlı bir güç aktarım sistemine ve ayrıca çift pivot teknolojisine sahip.Dağlarda ve zorlu yollarda gezmeyi sevenleri de unutmamışlar. LeEco Smart Mountain Bike (Akıllı Dağ Bisikleti) yol bisikletiyle aynı karbon-fiber iskelete ve gidona sahip. Bu bisiklet yaklaşık olarak 12kg ağırlığında ve 27.5 inçlik (70cm) tekerlek takımına sahip.

LeEco-Akıllı-BisikletTabii ki bisikletlerin bu özelliklerinin dışında fuarda tanıtılmalarının sebebi olan teknoloji ise LeEco’nun Android 6.0 tabanlı BikeOS. Bu sistem gidona bağlı dört inçlik dokunmatik ekranlarla destekleniyor. Ekranlar, Snapdragon 410 işlemci ile çalışıyor ve 6000mAh batarya da ekrana güç veriyor. BikeOS, HERE Maps kullanarak navigasyon desteği sağlıyor. Bisiklete binerken online veya offline müzik dinleyebilir yakındaki diğer LeEco bisikletler ile walkie-talkie görüşmeyi ve sürüş istatistiklerinin depolanmasına olanak sağlıyor. Ayrıca bu bisikletler çeşitli güvenlik özellikleri de bulunuyor. Bu özelliklerin iki tanesi, otomatik olarak çalışan aydınlatma sistemi ve güvenlik alarmı. Eğer bisikletinizin alarmı biri tarafından aktive edilirse, bisikletinizin nerede olduğunu mobil bir uygulama aracılığı ile öğrenebiliyorsunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir