3 Şerit

Honda’dan kendi dengede durabilen motosiklet

Honda teknoloji konusunda bir çok alanda öncü olmaya devam ediyor. Özellikle motosiklet teknolojileri ile dikkat çeken Japon üretici Honda, CES 2017 fuarında kendi kendine dengede durabilen motosiklet teknolojisini tanıttı.

Türkiye’nin en çok satan motosiklet markası olan Honda, dünyada da teknolojileri ile adını duyurmaya devam ediyor. Motosiklet dünyasına kattığı DCT otomatik şanzıman teknolojisinin ardından yeni teknolojilerle de motosiklet dünyasında kendisinden söz ettirmeye devam eden Honda, CES 2017’de tanıttığı yepyeni teknolojisi ile motosiklet dünyasını ayağa kaldırmaya hazırlanıyor. Kendi kendine dengede durabilen ve kısa bir takip modu dahi bulunan bu yeni motosiklet, tutkunların sürüşünü ciddi derecede kolaylaştıracağa benziyor.

Dışarıdan bakıldığında Honda NC750 S modeline benzerliği ile dikkat çekse de yanına gelip hareket etmeye başladığında farklılığı ortaya çıkıyor bu yepyeni modelin. Kendi kendine dengede durabilen bu motosiklette “Riding Assist Technology” yani Sürüş Asistanı Teknolojisi yer alıyor ve özellikle şehir içi sürüşlerde ağır motosikletleri nasıl kontrol edeceğim derdini tamamen ortadan kaldırabiliyor.

Elbette herkes böyle bir teknoloji ile motosiklet kullanmak istemeyebilir. Onları da düşünen Honda teknolojiyi devreden çıkarılabilir ve normal bir motosiklete dönüşebilir şekilde tasarlamış.

Bu teknoloji tam olarak ne zaman seri üretim motosikletlerde kullanılacak o henüz belli değil ancak motosiklete yeni başlayacak olanları ve teknoloji meraklılarını çok heyecanlandıracağı şimdiden belli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir