3 Şerit

Antalya’da bisiklet oteli açıldı!

Avrupa’da bir yaşam biçimi olarak kabul gören bisiklet sporunun birde turizm kolu var. Dünyanın çeşitli yerlerinde olan ancak ülkemizde daha başlamamış olan bir turizm alanı olan bisiklet turizm Antalya’da hayat buluyor.

Antalyalı bir turizmci Belek turizm merkezinde bir “bisiklet oteli” açtı. Belek Kadriye’de hizmet vermeye başlayan Sports Calypso Bike Hotel, büyük çam ormanları ve golf sahaları yanında, plaja ise 1300 m mesafede bulunuyor. Çeşitli spor aktivitelerine olanak sağlayan otelde ayrıca spa ve wellness, masaj odaları da bulunuyor.

calypsoTuristik tesisin pazarlama ve satış müdürü Mehmet Kaplanpınar,Antalya turizminin kış aylarında da cazip hale getirmeyi planladıklarını söyleyerek, “Türkiye bisiklet turizminde çoğu ülkelere nazaran çok geride kaldı.” dedi. Ayrıca Kaplanpınar, uzun bisiklet yolları dolayısıyla bu pazardaki turistlerin yüzde 70-80’inin İspanya’ya gittiğini vurguladı. Türkiye’nin bisiklet turizmi konusunda büyük bir potansiyeli olduğunun altını çizerek, “Finansal olarak desteklenebilir bir altyapıyla Türkiye’nin bisiklet sporu konusunda ileri seviyelere geleceğine inanıyoruz.Bir başlangıç olarak da altyapıyı, her şeyi oluşturduk. Özellikle Antalya’nın bu konuda geride kaldığını düşünüyoruz. Yeni aktiviteler ve organizasyonlarla Türkiye neden bir İspanya olmasın?” diye konuştu.

Daha önce de Bisikletliler Derneği’nin girişimleriyle yine Antalya’da bisiklet dostu otel uygulaması başlamıştı. Umarız bu tarz oteller ve uygulamalar ülkemizdeki bisiklet sporu için güzel gelişmelere sebep olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir