3 Şerit

Bentley’den Dünyanın en hızlı dizel SUV’u: Bentayga

Dünyanın en hızlı ve en güçlü dizel SUV’unun kaputunun altında geliştirilmiş teknolojiye sahip üçlü şarjlı, 4,0 litre, 32 valf V8 motor yer alıyor. 435 HP ve 900 Nm tork üreten Bentayga dizel, 270 km/s maksimum hıza ulaşıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlıyor.

Bentley’in Crewe’de bulunan mühendisleri, sıra dışı Bentley sürüş deneyimini sunmak amacıyla V8 güç aktarma organlarını geliştirdi. Devir aralığının daha ilk aşamalarından itibaren (sadece 1.000 d/d) yüksek tork sunuluyor ve bu da Bentayga dizelin gerçekten hiç zorlanmadan yol almasını sağlıyor. Yeni teknoloji, bir yandan Bentayga dizelin en düşük CO2 emisyonuna sahip Bentley olmasını hedeflerken, diğer yandan da ona 1.000 km’lik bir menzil kazandırarak otomobilin, örneğin Londra’dan Verbier’e veya Boordaux’dan İskoçya Highlands’e tek bir depoyla gitmesini sağlıyor. Bentayga dizelin içinde tasarımında ise, inovatif özellikler, gelişmiş teknoloji ve el işçiliği Bentley’in lüks kavramından ödün vermiyor.

Pürüzsüz bir güç sevkiyatı

Bentayga dizel, temiz teknoloji ve gelişmiş menzil kapasitesi sağlamayı hedeflerken, bentley-bentayga-diesel-2-3şeritBentayga W12’nin dinamik performansı da korunmuş. Yeni nesil 4.0 litre V8 motor, bir ZF sekiz vitesli otomatik şanzımana bağlanarak 435 HP ve 900 Nm değerinde, yüksek düzeyde tork üretiyor. Değişken geometrili, ardışık ikili sargılı turbo şarjlar egzoz gazıyla çalışırken, Bentley’in inovatif 48V sistemi tarafından çalıştırılan üçüncü bir elektrikli süper şarj 30 mikro saniye içinde etkin hale gelerek turbo gecikmesini engelleyebiliyor. Böylece tüm motor-hız aralığı boyunca çabasız ve pürüzsüz bir güç sevkiyatı ortaya çıkıyor. Bu özellik, Benteyga’nın 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlamasını  ve 270 km/s maksimum hıza ulaşmasını sağlıyor.İncelikli detaylar sunmak içinse yeni modele  çeşitli spesifik özellikler de dahil edilmiş. Örneğin, özel üretilen egzoz sistemi akustik olarak mümkün olduğunca sessiz ve rafine olacak şekilde tasarlandı.

Seçici Katalitik İndirgemenin eklenmesi ile azot oksitlerin azaltılması hedeflenmiş. Bu teknoloji, Bentley’in stop-start sistemiyle, 210 g/km değerindeki birinci sınıf CO2 emisyon düzeyiyle ve yakıt ikmalleri arasındaki 1.000 km’lik etkileyici menzil kapasitesiyle bir araya geliyor.

Günümüz lüks İngiliz tasarımı

bentley-bentayga-dizel-1-3şeritBentayga dizel, W12 motora sahip kankası ile birlikte aynı modern lüks İngiliz tasarımını sunarken, çeşitli tasarım eklemelerine de sahip. Ön kapı alt kenarında yer alan V8 dizel arması, yeni motor özelliklerinin bir tür hatırlatıcısı olan yeni Bentley “çift-dörtlü” egzoz borusu tasarımıyla tamamlanıyor. Dış belirgin tasarım özellikleri arasında yer alan krom çerçeveye ve orta çubuğa sahip koyu, siyah matris ızgara, arkasında yatan motor ve güç aktarma organlarının bir nevi ön gösterimi gibi. Gümüş rengi veya gri boyalı olarak sunulan yeni Mulliner Sürüş Spesifikasyonu 21” jant opsiyonel olarak tercih edilebilirken, 10 kollu 20” alaşım jant standart olarak sunuluyor.

Benteyga’nın kokpitinde ise, özel ahşap kaplama ve metal öğeler arasındaki titiz dengeyle hem lüks hem de hassaslık açısından yeni standartlar getirilmiş. Bentayga dizel tarafından tanıtılan yeni Liquid Amber dahil olmak üzere, saf ve şık olması için özenle seçilmiş gibi. 15 parçanın her biri Bentley ustaları tarafından yapılmış ve Bentley’in detaylara verdiği önemi yansıtmış.

Arazi koşullarına ayak uyduran Bentley performansı

Bentayga’nın geliştirme programı, beş kıtaya yayılmış.Bu Bentley markasının tarihindeki en kapsamlı program olarak değerlendiriliyor. Güney Afrika’nın toprak ve çakılından, Dubai’nin kum tepelerinden, Cheshire’ın çamurlu arazilerine; dondurucu North Cape’in -30 °C soğuğundan, 50 °C çöl sıcağına kadar, Bentayga’nın her türlü yüzeyde ve en uç koşullarda bile performansını korumak üzere tasarlanmış.

Bentayga dizel de, dünyanın ilk elektrikli aktif yalpa kontrolü teknolojisi olan ve bir 48V sistem kullanan Bentley’in Dinamik Sürüş özelliği opsiyonel olarak seçilebiliyor.Sistem, yüksek ağırlık merkezine sahip büyük araçlarda olduğu gibi, viraj dönülürken yanal yalpalama kuvvetinin etkisini yok ediyor ve maksimum lastik teması sağlayarak yüksek kabin stabilitesi, sürüş rahatlığı ve yol tutuşu sunuyor.

Bentley’in adaptif ve reaktif sistemi değişken bir burulma direnci sağlayarak, Bentayga’nın hem dinamik açıdan yetkin hem de tüm yolcular için her an konforlu olmasını mümkün kılıyor.Daha da büyük güç rezervleri sunmak amacıyla Bentayga dizel de yeni bir lityum-iyon akü sistemi kullanan 48V sisteminin bu öncü kullanım şekli, tüm yol yüzeylerinde sessiz ve hızlı tepkilere neden oluyor.

Bentayga’da Elektrikli Hidrolik Direksiyon (EPAS) da bulunuyor. Yeni sistem, sürücüye yapılan geri bildirimleri geliştirirken, hem normal yol sürüşünde hem de arazi sürüşünde direksiyon tepmesinden yalıtılmış. EPAS ayrıca, düşük hızlardaki manevralarda hafif ve hızlı bir direksiyon kullanımına olanak sağlayan ve yüksek hızlarda ise yüksek  stabilite için daha düşük bir tepki veren, değişken bir kremayer dişlisi oranına sahip.

Bentayga dizel, son derece gelişkin bir şasinin ve Elektronik Stabilite Kontrolü (ESC) sisteminin işbirliği sayesinde üstün bir sürüş rahatlığı, direksiyon hissi ve yol tutuşu sunuyor. Bentayga gelişkin, çok modlu Çekiş Kontrolüne (TCS) ek olarak ayrıca Yokuş İniş Kontrolü özelliğine de sahip.

Yokuş İniş Kontrolü, dik inişlerde aracın hızını otomatik olarak ayarlayarak sürücünün tamamen direksiyon kontrolü ve önündeki engellere odaklanmasını sağlayacak şekilde düşünülmüş. Hız, 2 ile 30 km/s arasındaki bir değere önceden ayarlanabilir (her iki yönde) ve sistem %5’ten daha büyük olan eğimlerde çalışıyor.

Yenilikçi ve gelişmiş teknoloji

Konforu ve güvenliği  artırmayı amaçlayan bir dizi gelişmiş teknolojiler ile  sürücü destek sistemi ve bilgi-eğlence özellikleri Bentayga dizelin yenilikçi, gelişmiş ve iletişim olanaklarına sahip lüks bir SUV olmasını sağlıyor. Bentayga dizel, Bentley’in Sürüş Dinamikleri Modu ve opsiyonel Hassas Arazi Ayarları üzerinden sayıları sekize kadar çıkabilen mod ile, sürücülerin sadece bir düğmeyi çevirerek her türlü yüzey veya yol koşuluna uygun dinamik ayarı seçebilmesini sağlıyor. Bu çeşitlilik Bentley Dynamic Sürüş (elektrikli olarak aktive edilen 48V aktif yalpalama kontrolü) ve Elektrik Destekli Direksiyon (EPAS) ile tamamlanıyor.

Tüketiciler Bentayga dizel için üç farklı ses sistemi arasında tercih yapabiliyorlar: Bentley Standart Audio, Bentley Signature Audio ve Naim for Bentley Premium Audio. Bu son sistem, 1.950 watt, 18 hoparlör ve  yüksek frekanslı hoparlörlerden oluşan bir ağa sahip.

Teknik Özellikler

Motor
Tip 4 litre Çift turbo, E Supercharger direkt enjeksiyon V8
Azami  Güç 435 HP 3750-5000 d/d
Azami Tork 900 Nm 1000-3250 d/d
Transmisyon
Güç aktarma organları ZF sekiz vitesli otomatik şanzıman, sürekli dört çeker tahrik, Torsen merkez diferansiyel, açık arka diferansiyel, 40:60 ön:arka tork  dağılımı
Frenler, Jantlar ve Lastikler
Ön Frenler 400mm soğutmalı demir diskler
Arka Frenler 380mm soğutmalı demir diskler
Jantlar Standard 20”, opsiyonel 21” ve 22”
Lastikler Pirelli 275/50R20, 285/45 R21, 285/45 ZR21, 285/40ZR22
Direksiyon
Tip Elektronik Hidrolik Direksiyon, değişken oranlı
Dönüş Dairesi 12,4 m
Süspansiyon
Ön Dört bağlantılı çift askı üçgen kolu, opsiyonel 48V elektrikli aktif denge çubuğu
Arka Trapezoit çok bağlantılı, opsiyonel 48V elektrikli aktif denge çubuğu
Yay ve amortisörler Kendinden ayarlı havalı süspansiyon, Sürekli Damper Kontrolü
Ebatlar
Aks mesafe 2995 mm
Toplam Uzunluk 5140 mm
Genişlik (gövde üzerinden) 1998 mm
Genişlik (aynalar dahil) 2224 mm
Genel yükseklik 1742 mm
Yakıt tankı 85 litre
Bagaj hacmi 430 litre  (590 litre yük kapağı kaldırıldığında)
Boş ağırlık (AB) 2390 kg
Brüt araç ağırlığı 3250 kg
Performans
Azami Hız 270 km/S
0-100 km/h 4,8 saniye
Yakıt Tüketimi (AB döngüsü) – geçici ve Tip Onayına tabi
Şehir içi 9,0 litre/100 km
Şehir dışı 7,4 litre/100 km
Kombine 7,9 litre/100 km
CO2 emisyonları 210 g/km
Emisyon Kontrolleri EU 6

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir