3 Şerit

Türkiye 2016 offroad şampiyonu belli oldu

2016 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın altıncı ve son ayağı olan, İstanbul Park Spor Kulübü (İPSK) tarafından 22-23 Ekim tarihlerinde Intercity İstanbul Park ve çevresinde koşuldu.

İstanbul Park Spor Kulübü (İPSK) tarafından 28 araç ve 56 sporcu katılımı ile düzenlenen 1477381431_offroad_gk3_arifcarpisanturk2016 Türkiye Offroad Şampiyonasının final yarışı ile sezonun şampiyonu belli oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu 22 Ekim Cumartesi günü orman etabının 3 defa geçilmesinden oluşan ilk ayak tüm etaplarda en iyi zamanı kaydeden şampiyona lideri Hüseyin Memi-Ali Pertev ikilisinin liderliği ile tamamlandı. İkinci gün seyirci özel etabının 3 geçişinde de liderliğini korumayı başaran Memi-Pertev ekibi Jeep CJ ile zafere tırmanırken 2016 Türkiye Offroad Şampiyonluğu’nun da elde ettiler. Kenan Özsoy-Sebahattin Çağlayan ikilsi Jeep Wrangler ile yarışı ikinci sırada tamamlarken Mitsubishi Pajero ile Arif-Harun Çarpışantürk ekibi finişe üçüncü sırada ulaşan isimler oldu.

1477381459_offroad_sinif1_ilaydahanciSınıf 1’de İlayda Hancı-Batuhan Korkut Suzuki Grand Vitara ile ve Sınıf 2’de İrfan Özdemir-Engin Başkurt Suzuki Vitara ile birincilikleri kazanırken bütün sezon pilot olarak yarışan tek kadın offroad sporcusu olan İlayda, aynı zamanda “İlk Kadın Offroad Şampiyonu” ünvanını elde etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir