3 Şerit

Mercedes’in Lüks Pickup Konspeti; X-Class

Mercedes-Benz lüks pickup konsepti X-Class’ı İsveç’de düzenlediği etkinlikle dünyaya duyurdu.

Mercedes’in fazlasıyla geniş ve hemen her sınıfı kapsayan portfolyosunda az sayıda bulunan eksiklerden biri pickup sınıfıydı. Bu eksikliği gidermek ve daha önce bulunmadıkları (ve açıkçası oldukça karlı olan) bir pazardan da pay almak için Stuttgart’lı üretici iki versiyonunu hazırladığı X serisinin tanıtımını yaptı.

“Güçlü Maceracı” ve “Şık Kaşif” takma adları verilen iki konsept, farklı beklentileri olan müşterileri memnun etme amacında. “Şık Kaşif” modeli arazi kullanımından çok, şehir içi kullanımına hitap eden bir model. Otomobil hissi vermesi amaçlanan bu versiyonda 22 inç alaşım jantlar ve bol miktarda deri ve ahşap malzemenin kullanıldığı oldukça lüks bir iç mekan sunuluyor. Bu sayede kabin bir pickup’tan ziyade üst bir SUV hissi veriyor. Aracın ön tarafında uygulanan coupe tarzı tasarım da dikkat çekiyor.

Mercedes-Benz - The Concept / Artipelag / Stockholm 2016

“Güçlü Maceracı” modeli ise, zorlu şartlara daha uygun bir araç olarak tasarlanmış. Yüksek süspansiyon ve büyük arazi lastikleriyle donatılan bu modelde ayrıca ön ve arkada elektirikli vinç de bulunuyor. Kabinde ise aracın dışındaki renk paleti aynen korunmuş. Zorlu şartlara hazırlıklı olma felsefesine uygun olarak da yangın söndürücü ön konsola monte edilmiş.

X serisi, üretime başladığında Nissan Navara ve Renault Alaskan ileaynı platformu paylaşacak. Merdiven gövdeli şasi kullanılan araç, 1.1 ton taşıma kapasitesine sahip olacak. Römork çekme kapasitesi ise 3.5 ton. Bu değerler sınıfındaki rakiplerle karşılaştırıldığında oldukça rekabetçi ve, arkada kullanılan bağımsız süspansiyon sayesinde de sürüş konforunun Mercedes standartlarının altında kalmayacağını beklemek yanlış olmaz. Aracın üretimi Barcelona’daki Nissan ve Arjantin’deki Renault fabrikalarında yapılacak.

Mercedes-Benz, X-Class’ın piyasaya sürülmesinin 2017 yılının sonunu bulacağını ön görüyor.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir