3 Şerit

Bir acayip elektrikli bisiklet: Citroen 2CV Paris

İtalya’da bir bisiklet tasarım markası olan Agnelli Bikes, geçmiş ile günümüz teknolojisini bir araya getirerek yeni elektrikli bisiklet modeli ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Elektrikli otomobil,motosiklet derken bisikletlerde hızlı gelişimini sürdüren ulaşım araçları arasında.Bu haberde yer alan elektrikli bisiklet diğerlerinden biraz farklı.2cv-paris-1000x562

İtalyan tasarımcı Luca Agnelli özgün tasarıma sahip elektrikli bir bisiklet tasarlamaya karar verdi. İlk başta bu işi yapacak; herkesin ihtiyaç duyacağı komponentleri bir araya getirdi. İki tekerlek, pedallar, sele ve elektrikli bir bisiklet olduğu için elektrik motoru. Motor kısmında 250 watt gücünde bir üniteye yer veren tasarımcı batarya kısmında ise Panasonic marka üniteye  yer verdi. Agnelli’nin tasarımını diğerlerinden ayıran en büyük fark ise bu aşamadan sonra ortaya çıktı.

Tarih ve özgün tasarım bir arada

Angelli, Citroen‘in tarihi modellerinden 2CV’nin ön kısmını tamamen bisiklete adapte etti.1948-1990 yılları arasında üretilen Citroen 2CV, 42 yıllık rekor bir süre üretildi. Markanın tarihinde önemli bir yeri bulunan 2CV, birçok film ve dizide de boy göstermiş ve Fransız tasarım dilinin en meşhur örnekleri arasında yer alıyor.

citroen-2cv-paris-02-1000x562Agnelli Bikes markası adı altında üretilen modelin ismi ise 2CV Paris olarak geçiyor. Bisiklette 1980 model Citroen 2CV tasarımıyla birlikte İtalya’nın en köklü bisiklet markalarından birisi olan Doniselli‘nin 1929 yılında yer verdiği kargo bisiklet tasarımı kombin ediliyor. 2CV Paris’in ışıklandırma sisteminin ön ve arka kısmında LED teknolojisine sahip farlar görev yapıyor. Özgün tasarımı ve tarihsel gelenekleri bir arada sunan 2CV Paris, bambaşka bir kullanıcı deneyimini koleksiyonluk bir model olarak kullanıcılarına sunuyor. Agnelli Bikes’in diğer modellerini dilerseniz buradan inceleyebilirsiniz.

Kaynak:log

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir