3 Şerit

Ford Edge, Türkiye’de satışa sunuldu

Ford’un Avrupa SUV stratejisinde önemli bir rol oynayan en büyük SUV modeli yeni Ford Edge, Türkiye’de satışa sunuldu.

Amerikanvari tasarımıyla dikkat çeken Edge, Avrupa pazarlarında rakiplerinden bu şekilde farklılaşacak gibi görünüyor. Geniş ön ızgara ve bol miktarda kullanılan krom detaylar ilk bakışta otomobilli rakiplerinden farklılaştıran özellikler. Yüksek konumlandırılan LED farlar ve stop lambaları da Edge’in olduğundan daha yüksek ve büyük görünmesini sağlamaya çalışıyor.

The new Ford Edge

Edge’in iç mekanı Ford’un genel formülünden çok ayrılmayan bir görünüme sahip. Ortada konumlanan 8” dokunmatik renkli ekran, SYNC2 teknolojisi ile birleşerek araç içi müzik, navigasyon, klima ve telefon gibi özelliklerin sesli kontrolüne imkan tanıyor.. Otomobilde kullanılan güvenlik donanımlarının listesi ise oldukça uzun ancak, bu tip sistemlerin artık kompakt sınıfta dahi yaygın olarak kullanıldığını unutmamak gerek.

Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı, yoldaki veya söz konusu yola çıkabilecek yayaları algılayarak sürücüyü uyarıyor ve, sürücünün tepki vermediği durumlarda sistem otomatik olarak fren yapıyor. Trafik İşareti Algılama Sistemi, trafik levhalarını tanıyarak ilgili bilgiyi yol bilgisayarında gostererek sürücüyü uyarıyor.

Ön cama entegre bir kamera sayesinde 65 km/sa üzerindeki hızlarda devreye giren Şerit Takip Sistemi, istem dışı şerit değiştirme durumlarında ilk olarak görsel uyarıda bulunuyor. Eğer sürücü tepki vermez ise direksiyon titreyerek yolcuyu bir kez daha uyarıyor. Tüm bu uyarılara sürücüden yine tepki gelmezse Şeritte Kalma Yardımcısı devreye girerek otomatik olarak direksiyona hafif bir tork uygulayarak aracı şeride döndürüyor.

Hıza duyarlı şekilde farklı parametrelere sahip olan Elektrik Destekli Direksiyon Sistemi (EPAS) ise düşük hızlarda hafif, yüksek hızlarda daha sert direksiyon tepkilerine sahip. Bu sistem, aktif titreşim kontrolü özelliğiyle direksiyondaki istenmeyen titreşimleri azaltıp daha keyifli bir sürüş sunmayı hedefliyor.

The new Ford Edge

Ford Edge, gücünü çift turbo beslemeli 2.0 litre TDCi motordan alıyor. 210 beygir gücündeki güç ünitesi, 450 nm tork değeriyle dikkat çekiyor. Edge’nin ortalama yakıt tüketimi 5.8lt / 100 km. ve CO2 emisyon değeri 149 g/km düzeyinde. Bu motora 6 ileri Powershift çift kavrama şanzıman eşlik ediyor.

Edge, Türkiye’de 88.650 USD’den başlayan  tavsiye edilen anahtar teslim fiyatıyla satışa sunuluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir