3 Şerit

BMW i5’in patent görselleri yayınlandı

BMW’nin üstünde çalıştığı yeni otomobili i5’in resmi çizimleri yayınlandı.Yayınlanan çizimlerde BMW’nin diğer modelleri ve i serisinde ki tasarımlarla benzer olması dikkat çekiyor.

Özellikle elektrikli ve hybrid modeller üstüne çalışmaya başlayan otomobil üreticilerden biri olan BMW, Paris Otomobil Fuarı kapsamında tanıttığı X2 modelinin arından şimdi de i ailesine yeni bir üye eklemeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde kendisiyle alakalı iddialar ve tahminler yürütülen markanın yeni i serisi modelinin patent için hazırlanan proje çizimleri yayınlandı.

bmw-i5-3%c5%9ferit-7Tesla Model X’e rakip olması beklenen  BMW i5’in artık resmi olarak tasarım hatlarını görebiliyoruz. Yayınlanan tasarımlarda BMW i5’te tabiri caizse küçük kardeşi olan BMW i3’te yer verilen “suicide door” kapı tasarımı ilk bakışta kendini fark ettiriyor. BMW i ailesinin tasarım hatlarını olduğu gibi yansıtan BMW i5’in arka tarafı ise SUV ailesinden en büyüğü olan BMW X6’yı andırıyor. Ortaya çıkan görsellerde ki tasarımlar doğrultusunda BMW i5’in tavanının tamamen panoramik olacak. Tasarım aşaması tamamlanıp üretim sürecine geçilmesi ile birlikte BMW i5’in 2021’de yollarda olması hedefleniyor. Eğer tahminler doğru ise bu da yeni BMW i5’i önümüzdeki 2 sene içerisinde düzenlenecek olan fuarlardan birinde görebileceğimiz anlamına geliyor. BMW’nin ayrıca i ailesine i20 modelini de ekleyeceği konuşuluyor. BMW i20’in 136 ile 247 beygir aralığında güç üreten motora sahip olacağı ve dört tekerlekten çekiş sunacağı gelen iddialar arasında.

kaynak:log

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir