3 Şerit

Beşinci nesil Micra yollara çıkmaya hazırlanıyor

Nissan, küçük hatchback’i Micra’nıın beşinci neslini Paris Otomobil Fuarı’nda tanıttı. 

Tasarım dilindeki farklar ilk bakışta kendisini hissettiriyor. Eski nesillerin sempatik görünümlerinin aksine, Japon üretici daha dinamik bir dizayn tercih etmiş. Micra Gen5, tüm donanım seviyelerinde olmak üzere gelişmiş güvenlik teknolojilerini sunan Nissan’ın ilk B segmenti aracı olarak öne çıkıyor. Nissan Intelligent Driving kapsamında yeni Nissan Micra Gen5, bu sınıfta bir ilk olan Şeritte Takip Asistanı başta olmak üzere birçok gelişmiş güvenlik teknolojisini kullanıma sunuyor. Nissan’ın Avrupa’da ilk kez kullanıma sunduğu yaya tanıma özelliğine sahip Akıllı Acil Durum Fren Sistemi dışında Akıllı Çevre Görüş Sistemi, Trafik İşareti Algılama Sistemi, Uzun Far Asistanı ve Kör Nokta Uyarıcısı gibi özellikler sürüş güvenliğini arttırmayı hedefliyor. Tüm bu gelişmiş sürüş destek sistemleri otonom sürüşün yapı taşlarını oluştururken aynı zamanda Nissan Intelligent Mobility sisteminin de parçası olarak öne çıkıyor.

Markanın yeni ve güncel tasarım diline sadık olan Micra Gen5; V formlu ön ızgarası, önden arkaya doğru uzanan bumerang şeklindeki aydınlatma birimleriyle bütünleşen keskin hatları ve arkaya doğru alçalan eğimli tavan çizgisiyle marka aidiyetine vurgu yapıyor. Energy Orange da dahil 10 kadar gövde renginin yanı sıra iç ve dış kişiselleştirme alternatiflerine sahip olan Nissan Micra Gen5 müşterilere kendi kişiliklerini yansıtan Micra’yı oluşturmak üzere 125 kadar kombinasyon imkanı sunacak.

Micra Gen5

Satış başlangıcıyla birlikte her ikisi de 90 HP gücünde 0,9 litre hacimli turbo beslemeli 3 silindirli turbo benzinli dışında 1,5 litre hacimli turbo dizel güç ünitesi kullanıma sunulacak. Daha sonra ürün gamına atmosferi 1,0 litre hacimli 73 HP gücünde benzinli motor eklenecek.

Paris Otomobil Fuarı’nda açıklamalarda bulunan Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök,”Avrupa’da ve ülkemizde en çok tercih edilen modellerimizden olan Micra, B-HB segmentine beraberinde getirdiği yeni teknolojilerin yanında dinamik ve sportif tasarımıyla teknolojileriyle önceki nesillerinin satış başarısını daha da ileriye götüreceğine inanıyorum” diyor.

Dünyanın en büyük hatchback pazarını hedefleyen Micra Gen5, 2017’nin Mart ayında Avrupa pazarlarında satışa sunulacak. Yeni nesil Micra’nın Türkiye yollarına ise 2017’nin sonunda çıkması ön görülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir